Friday, January 17, 2014

Πέντε Ερωτήματα Στον Σάκη Ζλατούδη Που Εξηγούν Γιατί "Παίρνει Θέση Για Την Σκιάθο"



Τα εγκαίνια του Γραφείου Ενημέρωσης πραγματοποίησε προ ημερών ο συνδυασμός «Για τη Σκιάθο πάρε θέση», με επικεφαλή τον Σάκη Ζλατούδη ο οποίος ....κατέρχεται στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. 

Το Ploumistos.com επικοινώνησε με τον κ Ζλατουδη για λογαριασμό του Δικτύου GPNEWS.GR και ιδού οι απαντήσεις του σε 5 ερωτήματα που εξηγούν γιατί "παίρνει θέση για την Σκιάθο".

1. Διεκδικείτε την Δημαρχία της Σκιάθου με τον συνδυασμό "Για τη Σκιάθο πάρε θέση". Πείτε μας 5 βασικές θέσεις του συνδυασμού σας; 

Η Σκιάθος με τους προηγούμενους δήμαρχους «μπήκε» στον πάγο. Δεν υπήρξε όραμα ώστε να υπάρχει ένα βασικός σχεδιασμός και προγραμματισμός ανάπτυξης. Οι κάτοικοι έπεσαν θύματα παραπλάνησης και υποσχέσεων. Οι δε νέοι δεν βρήκαν υποδομές για να κρατηθούν στο νησί τους και αυτό άλλωστε αποδεικνύεται από όλα τα στοιχεία.
  1. Η Σκιάθος διαθέτει τους απαραίτητους φυσικούς πόρους και το ανθρώπινο δυναμικόώστε η οικονομία της να λειτουργεί δώδεκα μήνες το χρόνο. Από τον τουρισμό έως εναλλακτικές μορφές γεωργίας και από υποστηρικτικές παροχές υπηρεσιών έως και τον πολιτισμό. Επομένως οι θέσεις εργασίας για όσους επιθυμούν να εργαστούν στο νησί στη βάση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης αποτελεί την πρώτη θέση μας και προσωπική προτεραιότητα μου.
  2. Η Σκιάθος με βάση τα επίσημα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ έχει - συγκριτικά με τον μέσο όρο της χώρας - αρκετά μεγαλύτερο αναλογικά πληθυσμό με εξειδικευμένες σπουδές σε μια ευρεία γκάμα αντικειμένων, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να παραμείνουν στο τόπο μας διότι δεν μπορούν απορροφηθούν από πουθενά επάνω στο αντικείμενο τους. Τέλος στην έλλειψη οράματος, αδυναμίας εκσυγχρονισμένης διοίκησης. Προτείνουμε την δημιουργία ειδικού συμβουλίου επιστημόνων & καινοτομίας στο όποιο θα συγκεντρωθούν όλοι οι δημότες με εξειδικευμένες σπουδές για να εκφραστούν και να δημιουργήσουν με την υποστήριξη του Δήμου μέσα από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, ΕΣΠΑ και όχι μόνο.
  3. Ενίσχυση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας- Σκιαθίτικης Κουζίνας. Εμπλουτισμός της τοπικά παραγωγής μέσω του προγράμματος «καλάθι τοπικών προϊόντων Σκιάθου» με παράλληλη διασύνδεσή των μονάδων τοπικής παραγωγής με τις οικοτουριστικές διαδρομές και δραστηριότητες του νησιού. 
  4. Διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με την χωροθέτηση Θεματικών Πάρκων α) Επαναστατικού Αγώνα – Σημαία Σκιάθου 1807, β) Οικονομικής δραστηριότητας των κατοίκων του Κάστρου – Νερόμυλοι, Ελαιοτριβείο κ.α. Προστασία της βιοποικιλότητας μέσω του Φορέα Διαχείρισης υγροτόπων και βιοτόπων Σκιάθου κατά τα πρότυπα διαχείρισης του Δέλτα του Έβρου.
  5. Ενσωμάτωση των υπηρεσιών αθλητισμού και ψυχαγωγίας όπως της αντισφαίρισης, των καταδύσεων, του ιππικού ομίλου, της πεζοπορίας, της ποδηλασίας, των θαλασσίων σπορ κ.α. στην γκάμα των υπηρεσιών που μπορεί αφενός να γευτεί ο επισκέπτης που είναι ήδη στη Σκιάθο, αφετέρου να αποτελέσουν πόλο έλξης για την επιλογή της Σκιάθου ως τόπο διακοπών. 
2. Ποια είναι τα 5 συγκριτικά πλεονεκτήματα της Σκιάθου;
Μου ζητάτε να ξε-χωρίσω από το νησί μου μόνο 5 όταν μπορώ να σας απαριθμήσω εκατοντάδες. Θεωρώ ότι μέσα από τις προτάσεις μου θα κατανοήσετε ότι:
  1. Η Σκιάθος μπορεί γίνει διαχειριστικό πρότυπο νησιού στην Ελλάδα γιατί αφενός έχει το φυσικό περιβάλλον υψηλής αισθητικής αξίας, και αφετέρου πολύ σημαντική πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης τουρισμού των 4E του κου Βαρβαρέσου. (Περιβάλλον και φύση, Πολιτιστικός τουρισμός, Οργάνωση σημαντικών εκδηλώσεων, Διασκέδαση-Αναψυχή)
  2. Η γεωγραφική θέση της Σκιάθου στη μέση της Ελλάδας, αποτελεί κομβικό σημείο για την ευρύτερη περιοχή των Βορείων Σποράδων και βρίσκεται εντός της ζώνης προορισμών με απόσταση τριών ωρών πτήσης από πολλά αστικά ευρωπαϊκά κέντρα.
  3. Η λειτουργία του Κρατικού Αερολιμένα Σκιάθου την τοποθετεί στον παγκόσμιο χάρτη προορισμών αφού όπως θα γνωρίζετε ότι αποτελεί το νησί Διεθνή αναγνωρισμένο προορισμό με ταυτότητα 40 ετών.
  4. Τα εκατοντάδες χιλιομέτρων παραλιών της προσδίδουν ακόμη ένα προσόν που λίγα νησιά της χώρας μας έχουν, αφού ως γνωστόν αποτελεί προορισμό καλοκαιρινών διακοπών. 
3. Ποια είναι τα 5 μεγάλα προβλήματα της Σκιάθου που χρειάζονται άμεση λύση;
Τα προβλήματα τα όποια θα αναλάβω την επαύριον της εκλογής μου για την επίλυση τους είναι καταρχήν:
  1. Η διαχείριση υδατίνων πόρων, η ποιότητα νερού, το υδρευτικό και το αποχετευτικό σύστημα.
  2. Η αναβάθμιση του επιβατικού και εμπορικού λιμένα.
  3. Άμεσος ο σχεδιασμός και η δημιουργία Μαρίνας.
  4. Το δίκτυο και η πυκνότητα συγκοινωνιών με νέες συμφωνίες.
  5. Η μικρή τουριστική περίοδος που εμποδίζει την οικονομική αναπτύξει.
4. Ποιες είναι οι 5 πρώτες αλλαγές που θέλετε να κάνετε στην Σκιάθο με την εκλογή σας;
Σας αναφέρω μερικές μέσα από τις οποίες θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα όπως:
  1. Η συνεργασία μας (είμαι ήδη σε συζητήσεις για την ανάπτυξη των προτάσεων) με τις Πολυτεχνικές Σχολές της Χώρας για τον διαγωνισμό ώστε επιλυθεί το πρόβλημα στη οδό Παπαδιαμάντη.
  2. Άμεση εφαρμογή της σύνδεσης καθαριότητας ανά γειτονιά με ανακύκλωση με διαχωρισμό πρώτου βαθμού και επιβράβευση μετά από διαγωνισμό της καθαρότερη με μείωση δημοτικών τελών.
  3. Ορισμός ημερομηνίας επίσημης έναρξης και λήξης τουριστικής περιόδου με αντιστοίχιση δραστηριοτήτων που απαγορεύονται κατά την διάρκεια της, όπως ανέγερση οικοδομών σε κοντινή με λειτουργούντα καταλύματα απόσταση..
  4. Εξωραϊσμός προσόψεων καταστημάτων και αγροτεμαχίων επί του άξονος Αερολιμένα-Κουκουναριών.
  5. Εφαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού ως τουριστικός προορισμός, με την συμμετοχή όλων των συμμέτοχων του τόπου, δηλαδή, της τοπικής κοινωνίας, των επιχειρηματιών, των δημόσιων και τοπικών αρχών, των τουριστικών και υποστηρικτικών επιχειρήσεων καθώς και των τουριστικών οργανισμών.
5. Πείτε μας 5 λόγους για τους οποίους θα σας ψηφίσουν οι συντοπίτες σας.
  1. Οι βαθιές ρίζες της οικογενείας μου στο νησί και η αγάπη μου για τη Σκιάθο, αποτέλεσε στάση ζωής .Φυσική συνέχεια υπήρξε η επιλογή μου να μένω μόνιμα και να εργάζομαι στη Σκιάθο δίνοντας μου τη δυνατότητα να γνωρίζω, να ζω και να μοιράζομαι τις αγωνίες, τα προβλήματα και τις ανάγκες των συμπολιτών μου.
  2. Η εκπαίδευση μου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μου επιτρέπει να αποτελέσω τον συνδετικό κρίκο, τόσο μεταξύ των διαφορετικών γενεών των συμπολιτών μας όσο και μεταξύ της τοπικής κοινωνίας στο σύνολο της και των περιφερειακών εθνικών και ευρωπαϊκών κέντρων λήψεως αποφάσεων. 
  3. Η εμπειρία μου δε στην τοπική αυτοδιοίκηση, σε συνδυασμό με τις 
  4. πρωτοβουλίες μου για τον τουρισμό και τη χωροταξία καθώς και τον πολιτισμό, μαζί με την εργασιακή μου εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας και της ψυχαγωγίας, μου δίνουν την δύναμη που χρειάζομαι για να «πάρω θέση για την Σκιάθο». 
  5.  "Σας καλώ όλες και όλους να μοιραστείτε το όνειρο μαζί μας, να στηρίξετε την προσπάθεια, να μας δείξετε να λάθη μας , να μας προτείνεται αυτό που σκέπτεστε'' ..'' Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς, χρειαζόμαστε όλοι, Γιατί αυτή η προσπάθεια είναι από εμάς για εμάς.'' 
www.ploumistos.com

No comments:

Post a Comment