Tuesday, June 30, 2015

Κινητοποίηση των θεσμικών οργάνων των Σποράδων

Για τη διατήρηση ήρεμου κλίματος στους τουρίστες - Επαφές του προέδρου του Επιμελητηρίου Αρ. Μπασδάνη

Αμεση ήταν η ενεργοποίηση των θεσμικών οργάνων και των ίδιων των επιχειρηματιών της εστίασης και των ξενοδόχων της Σκιάθου, προκειμένου να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων λόγω των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα. Με την στάση τους και τις εξηγήσεις που παρείχαν στους τουρίστες, ιδιαίτερα τους αλλοδαπούς, πέτυχαν να διασκεδάσουν τις ανησυχίες που υπήρξαν, αν και το κλίμα από την πλευρά των επισκεπτών ήταν επίσης θετικό, σύμφωνα με ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
Το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στη Σκιάθο ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστοτέλης Μπασδάνης, ο οποίος είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους της Ενωσης Ξενοδόχων του νησιού και εκπροσώπους της Ενωσης Καταστηματαρχών Εστιατορίων, Ταβερνών και Συναφών Επαγγελμάτων Σκιάθου.
Σημειώνεται ότι για την Κυριακή 28 Ιουνίου ήταν προγραμματισμένη ημερίδα από την Ενωση Ξενοδόχων Σκιάθου σε συνεργασία με τις Ενώσεις Ξενοδόχων Σκοπέλου και Αλοννήσου και υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, με στόχο την οργάνωση, προώθηση και προβολή του τουριστικού προϊόντος των Βορείων Σποράδων και σκοπό την από κοινού προβολή των τριών νησιών ως τουριστικού προορισμού, η οποία όμως τελικά αναβλήθηκε λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων στη χώρα.
Ο κ. Μπασδάνης, ωστόσο, βρέθηκε στο νησί της Σκιάθου και συναντήθηκε με εκπροσώπους των φορέων του Τουρισμού και της Εστίασης, προκειμένου να προγραμματίσουν τις δράσεις τους για το επόμενο διάστημα κι εφόσον η κατάσταση στην Ελλάδα εξομαλυνθεί. Στην κατεύθυνση αυτή, συμφωνήθηκε να μετατεθεί η εκδήλωση για τα τέλη Σεπτεμβρίου και συζητήθηκαν οι στόχοι που θα πρέπει να τεθούν για τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό των δράσεων προβολής των Βορείων Σποράδων σε περισσότερους προορισμούς και σε μεγαλύτερο τουριστικό κοινό.
Παράλληλα, και με αφορμή την ανησυχία που εκφράζεται για την πολιτική κατάσταση στην χώρα μας, ο κ. Μπασδάνης συνεχάρη τους εκπροσώπους των επιχειρηματιών για την ψύχραιμη στάση τους, που συνδράμει στη διατήρηση του καλού κλίματος με τους τουρίστες που ήδη βρίσκονται στο νησί. Παράλληλα, υπάρχει επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Τουρισμού ώστε να γίνει η καλύτερη δυνατή διαχείριση της κρίσης. Πάντως, οι εκπρόσωποι της Εστίασης και των Ξενοδόχων υπογράμμισαν πως και οι αλλοδαποί τουρίστες από την πλευρά τους είναι ήρεμοι, δεδομένου ότι στους περισσοτέρους είναι γνώριμο το περιβάλλον της Σκιάθου λόγω και των επανειλημμένων επισκέψεών τους στο νησί.
Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment