Monday, July 6, 2015

Ανησυχούν οι ξενοδόχοι των νησιών

Κοινή προσδοκία η εξομάλυνση της κατάστασης για να σταματήσουν οι ακυρώσεις

Σε κοινή ευθεία προσανατολίζονται οι θέσεις των ξενοδόχων και των τριών νησιών κατ’ αντιστοιχία με την υπόλοιπη περιοχή, με την αγωνία τους να κορυφώνεται λόγω των αλλεπάλληλων ακυρώσεων στις κρατήσεις.
Σκιαγραφώντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Σκιάθο, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Μάκης Κουκουλάκης, υπογραμμίζει ότι «δυστυχώς βιώνουμε μια κατάσταση όπου ελάχιστοι από εμάς περιμέναμε. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και πρωτόγνωρες για όλους μας. Παρόλα αυτά είμαστε υποχρεωμένοι να δείξουμε την απαραίτητη ψυχραιμία». Αυτή τη στιγμή «προέχει η σωστή αντιμετώπιση του προβλήματος και η σωστή εξυπηρέτηση των τουριστών στο νησί, διότι αυτοί είναι η τωρινή μας διαφήμιση. Πρέπει όλοι μας να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την άνετη και φιλόξενη διαμονή τους. Προς το παρόν το έχουμε πετύχει στο βέλτιστο βαθμό και πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε» επισημαίνει ο ίδιος, προσβλέποντας σε αναστροφή του δυσάρεστου κλίματος.
Ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκιάθου επισημαίνει ότι «οφείλουμε όλοι οι φορείς του νησιού να είμαστε ενωμένοι για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στα προβλήματα που ήδη υπάρχουν ή πρόκειται να υπάρξουν. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς (ΣΕΤΕ, ΠΟΞ, ΞΕΕ) και υπάρχει καθημερινή ενημέρωση για όλα τα θέματα που μας αφορούν. Η Ενωση Ξενοδόχων είναι δίπλα στους επαγγελματίες του νησιού για να εξυπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Η εικόνα είναι η ίδια και στη γειτονική Σκόπελο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη. «Από Ελληνες του Αυγούστου δεν έχουν διαταραχθεί μέχρι στιγμής οι ακυρώσεις, ενώ στη διάρκεια του Ιουλίου μετατοπίζουν τις διακοπές τους, λόγω δημοψηφίσματος. Οι ακυρώσεις είναι μεμονωμένες, δεν είναι πολλές, αλλά από την περασμένη Παρασκευή υπάρχει στασιμότητα στη ροή νέων κρατήσεων» επισημαίνει η κ. Διαμάντη. Η ίδια τονίζει παράλληλα ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μαζικές ακυρώσεις, ενώ παράλληλα σημειώνει ότι οι ξένοι τουρίστες χρησιμοποιούν κανονικά τις πιστωτικές τους κάρτες, χωρίς να υπάρχουν μέχρι στιγμής ακυρώσεις από πρακτορεία του εξωτερικού. Παράλληλα, ωστόσο, η πρόεδρος των ξενοδόχων της Σκοπέλου εκτιμά ότι εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα δημιουργηθούν σοβαρά προβλήματα στον τουρισμό, στο σύνολό του.
Η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Αλοννήσου, Ζωή Βαφίνη, κάνει λόγο για διαδοχικές ακυρώσεις από Ελληνες τουρίστες και μεμονωμένες από το εξωτερικό, ελπίζοντας ότι δεν θα γίνουν ομαδικές «διότι σε αυτή την περίπτωση θα έχουμε πρόβλημα με τις πτήσεις των αεροπλάνων» όπως υπογραμμίζει. Οι τουρίστες χρησιμοποιούν τις πιστωτικές τους κάρτες, «τις οποίες δεχόμαστε, διότι αν δεν τις δεχτούμε, θα χάσουμε και αυτό που μας έχει απομείνει» όπως επισημαίνει η κ. Βαφίνη, η οποία προσθέτει ότι «νιώθω ανησυχία, διότι δεν γνωρίζω τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα». Η ανησυχία είναι διάχυτη μεταξύ των επαγγελματιών του νησιού, λόγω του ασφυκτικού κλοιού στον οποίο έχουν βρεθεί, ενώ όλοι εκτιμούν ότι θα χρειαστεί μακρά πορεία έως την αποκατάσταση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.
Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment