Monday, August 31, 2015

Εικόνες άλλης εποχής


Το ενδιαφέρον ντόπιων και επισκεπτών προσελκύει η έκθεση φωτογραφίας που λειτουργεί στο Μουσείο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σκιάθου,
με θέμα τη Σκιάθο του ’60 και στιγμιότυπα άλλων εποχών.
Ο Βρετανός φωτογράφος, Wolf Suschitzky, ο οποίος απαθανάτισε τα νοσταλγικά στιγμιότυπα που παρουσιάζονται σε ασπρόμαυρο φόντο, ταξίδεψε στη χώρα μας, τη δεκαετία του ’60, καταγράφοντας το ταξίδι του σε σαράντα και πλέον ασπρόμαυρες φωτογραφίες που δημιουργούν νοσταλγικά στιγμιότυπα στο θεατή.
Ο διακεκριμένος φωτογράφος βρέθηκε στην Ελλάδα το 1960 και αποτύπωσε με το φακό του τη χώρα μας, τις παραδόσεις και τις ασχολίες των κατοίκων. Οι φωτογραφίες αυτές αποτελούν συνεπώς, τόσο μια καταγραφή, όσο και μια νοσταλγική απεικόνιση μιας ξεχασμένης Ελλάδας. Η παραπάνω έκθεση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» και σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη και τη Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά την παρουσίαση στο Μουσείο Μπενάκη, ταξίδεψε στη Σκιάθο, στο μουσείο του Μοναστηριού της Παναγίας της Ευαγγελίστριας, που αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες προσκυνητές.

http://www.taxydromos.gr

No comments:

Post a Comment