Wednesday, August 26, 2015

Στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Π.Θ. η πρώτη στη Μαγνησία απ΄τη Σκιάθο



ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣτην πρώτη της επιλογή, που ήταν η Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο, κατάφερε να εισαχθεί η Μαρία – Ειρήνη Κωνσταντινίδη – Μάνεση, που ήταν η πρώτη μαθήτρια στη Μαγνησία, συγκεντρώνοντας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 19.704 μόρια, μαζί με τα ειδικά μαθήματα.
Η ίδια σε δηλώσεις της, τόνισε ότι η επιτυχία της αυτή οφείλεται στο συστηματικό διάβασμα, στην πειθαρχία και στη θέληση να πετύχει το στόχο της. Η Μαρία – Ειρήνη παραδέχτηκε ότι αντιμετώπισε δυσκολίες στη μελέτη του σχεδίου, καθώς στη Σκιάθο δεν υπάρχει καθηγητής με ανάλογη ειδικότητα. Για καλή της τύχη όμως, στο νησί πήγε να ζήσει ο συνταξιούχος καθηγητής, αρχιτέκτονας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Ιωάννης Τσιώμος, ο οποίος την βοήθησε πολλή και η ίδια τον ευχαρίστησε.
Η πρωτοετής πλέον φοιτήτρια, περιγράφει τον εαυτό της ως κλειστό άτομο χωρίς πολλές παρέες και τόνισε ότι η καλύτερη φίλη της είναι η δίδυμη αδελφή της Φωτεινή-Δαυιδούλα , που πέτυχε στη σχολή Νηπιαγωγών της Αλεξανδρούπολης.
Συγκινημένος εμφανίστηκε με δηλώσεις του στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» ο πατέρας των κοριτσιών, που βλέπει μαζί με τη σύζυγό του, τα κορίτσια τους, να πετυχαίνουν και τα δύο μάλιστα, τους στόχους που είχαν βάλει για το μέλλον τους.
Οι άλλοι αριστούχοιΣτο μεταξύ, σημαντικές ήταν και οι άλλες επιτυχίες των αριστούχων της Μαγνησίας. Ο Θωμάς Βασιλούλης από το 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, που συγκέντρωσε 19.459 μόρια, κατάφερε να εισαχθεί στη Στρατιωτική Ιατρική Θεσσαλονίκης.
Η Μαρία Παπαϊωάννου με 19.229 μόρια, στη θετική κατεύθυνση, από το 8ο Λύκειο Βόλου, ήταν η άριστη στο σχολείο της και πέτυχε να εισαχθεί στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, που ήταν και στόχος της.
Στην Ιατρική Αθήνας και Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα εισήχθησαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Βόλου Αντ. Πουρνάρας και Σωκρ. Οικονόμου, ενώ ο Γιώργος Νάνος του 3ου ΓΕΛ, μπαίνει στην επιλογή του, που ήταν η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του Μετσόβειου Πολυτεχνείου και η Βασιλική Ράμμου στην Ιατρική Λάρισας.
Από το 6ο ΓΕΛ οι Κων. Αγγλογάλλος και ο Νικ. Αργύρης μπήκαν στη Σχολή Ευελπίδων και ο Βασ. Τογκουσίδης στη Νομική του ΑΠΘ και από το 7ο ΓΕΛ ο Ιωάννης Κομνιανός στη Σχολή Ευελπίδων, η Κωνσταντίνα Σπυριδάκη στην Ιατρική Θεσσαλονίκης, η Κατερίνη Σφυάκη στη Βιολογία Πάτρας.
Στην Ιατρική Σχολή Αθήνας εισήχθη η Μαρία Παπαϊωάννου του 8ου ΓΕΛ Βόλου, στη Μαθηματικών Κρήτης ο Μάριος Παπασταφίδας, στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Κρήτης ο Γιώργος Πουρνάρας και ο Κυρ. Σκαλίμης στη Νομική του ΑΠΘ. Ο Φώτης Σταχτέας εισήχθη στο Μαθηματικών Ιωαννίνων, η Άρτεμις Σχίππερ στην Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών Βόλου και ο Νικ. Τζιουβάκας στην Ιατρική Σχολή Λάρισας.
Από το Μουσικό Σχολείο η Ειρήνη Γαλανού, που εισήχθη στη Νομική Θεσσαλονίκης, η Μαρία Κανάκη στη Νομική Θεσσαλονίκης, ο Στάθης Καραγκούνης, στη Νομική Κομοτηνής, ο Στάθης Καρακασίδης, στην Ιατρική Λάρισας, ο Πέτρος Κατσίκας στην Οδοντιατρική Θεσσαλονίκης, η Πολυξένη Βοτού στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης και ο Απόστολος Κοτόπουλος στην Ευελπίδων.
magnesianews.gr

No comments:

Post a Comment