Friday, April 21, 2017

Μαθητικός διαγωνισμός για τους μαθητές της Σκιάθου


Ο Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος Σκιαθιτών «Οι Δύο Αλέξανδροι», έχοντας στόχο να γνωρίσουν οι νέοι του νησιού μας το σπουδαίο λογοτεχνικό έργο του Σκιαθίτη συγγραφέα Αλέξανδρου Μωραϊτίδη, προγραμματίζει τη διοργάνωση διαγωνισμού για τους μαθητές των σχολείων της Σκιάθου.
Προκηρύσσεται:
α) διαγωνισμός Ζωγραφικής για τους μαθητές του Γυμνασίου και των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού των σχολείων της Σκιάθου. 
Θέμα του διαγωνισμού: «Μία εικόνα από τα διηγήματα του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη». Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017, ώρα 11:00 π.μ., σε αίθουσα του Γυμνασίου Σκιάθου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου στη Διεύθυνση των σχολείων τους.
Τα βραβεία (τρία) θα είναι εκπαιδευτικά παιχνίδια και είδη Ζωγραφικής. 
Η βράβευση των έργων θα γίνει σε τιμητική εκδήλωση, όπου και θα εκτεθούν όλα τα έργα.
β) διαγωνισμός επεξεργασίας λογοτεχνικού κειμένου, ο οποίος απευθύνεται στους μαθητές του Λυκείου Σκιάθου. Οι μαθητές καλούνται να μελετήσουν το διήγημα του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη «Φαντάσματα» και να απαντήσουν σε ερωτήσεις κατανόησης και μορφολογικής επεξεργασίας του διηγήματος αυτού. Ο διαγωνισμός θα λάβει χώρα την Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017, ώρα 11:00 π.μ., σε αίθουσα του Γυμνασίου Σκιάθου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να το δηλώσουν μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου στη Διεύθυνση του Λυκείου ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου: dyoalexandroi@gmail.com Ο διαγωνισμός θα έχει χρηματικά έπαθλα (100 € για το πρώτο βραβείο, 70 € για το δεύτερο και 40 € για το τρίτο). Προϋπόθεση για τη διεκδίκηση του βραβείου θα είναι η λήψη της βάσης (10) δέκα με άριστα το (20) είκοσι. Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική τιμητική εκδήλωση.
Τα διηγήματα του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη μπορείτε να τα βρείτε στις Βιβλιοθήκες του Πνευματικού Κέντρου, του Δήμου, του Λυκείου Σκιάθου, καθώς επίσης και στα βιβλιοπωλεία της Σκιάθου. 
Email: dyoalexandroi@gmail.com
πηγή: Διοικητικό Συμβούλιο Δύο Αλέξανδροι

No comments:

Post a Comment