Wednesday, February 29, 2012

Η κρίση "εξαφανίζει" τους μεσάζοντες - Μετά τις πατάτες σειρά παίρνει το ελαιόλαδο


Ισχυρό πλήγμα στους μεσάζοντες κατάφερε η κρίση, καθώς τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι πολίτες και παραγωγοί "κλείνουν" συμφωνίες μιλώντας απευθείας...
μεταξύ τους. Μετά την άκρως επιτυχημένη διανομή τόνων πατάτας στους κατοίκους της Κατερίνης, η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας, στην οποία ανήκε και η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, δέχεται καθημερινά χιλιάδες αιτήματα πολιτών ώστε να επαναληφθεί η δράση και με άλλα προϊόντα.
Το προϊόν για το οποίο θα πραγματοποιηθεί η απευθείας συναλλαγή το επιλέγουν οι πολίτες στην σελίδα της ομάδας όπου η λίστα προτιμήσεων διαμορφώνεται ως εξής: αλεύρι (10,7%), μακαρόνια (8,5%), φασόλια (7,9%), ρύζι (7,4%), πατάτες (3,8%) κρεμμύδια (3,1%), φακές (2,3%) και ρεβίθια (1,5%).
Μάλιστα, σε ό,τι αφορά ειδικότερα τα φασόλια, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο Κώστας Τζομίδης, μέλος της Ομάδας, ήδη βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις με παραγωγό των Πρεσπών και δεν αποκλείεται- εφόσον οι συζητήσεις ευοδωθούν- τα φασόλια να φτάσουν στα χέρια των ενδιαφερόμενων καταναλωτών ως και 50% φθηνότερα.
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος σε κάθε συμφωνία που συζητείται, προτού κλείσει οριστικά, η ομάδα διασφαλίζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό ότι τα προϊόντα που διανέμονται στους καταναλωτές είναι υψηλής ποιότητας.
Αντίστοιχη δράση οργανώνεται και στη Βέροια, όπου τα μέλη της "Οικολογικής Ομάδας Βέροιας" θα διαθέσουν πατάτες με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή από τον παραγωγό κατευθείαν στον καταναλωτή. Αθήνα, Βόλος, Λάρισα και Θεσσαλονίκη βρίσκονται, επίσης, πολύ κοντά στο να οργανώσουν παρόμοιες δράσεις.
source: thestival.gr

No comments:

Post a Comment