Friday, March 2, 2012

Σκιάθος, το Γαλατικό χωριό του Αιγαίου...


Καλό Μήνα !!!

Η Ελλάδα σε βαθύ  πολιτικό ,οικονομικό και θεσμικό σκοτάδι αναζητά απεγνωσμένα την ΄Ανοιξη και οι κάτοικοι αυτής της χώρας αναρωτιούνται πως είναι δυνατόν να ζουν το παράλογο και να τους το παρουσιάζουν λογικό...


 Μόλις  χθες ακούσαμε μόνο, μια κραυγή ,ένα κύκνειο άσμα μέσα στη Βουλή  να προσπαθεί να αφυπνίσει συνειδήσεις . Αλήθεια που είναι οι χαρισματικοί ηγέτες που γέναγε αυτή η χώρα ,που ειναι οι πολιτικοί που λίγο, όχι πολύ αγαπούν τον τόπο αυτό και τους  πολίτες  που με την ψήφο τους τους εξασφάλισαν τον επιούσιο άρτο για όλη τους τη ζωή  και την σύνταξη μετα από 8 χρόνια θητείας στην πολιτική?  Χάθηκαν ............. ίσως γιατί  όλοι ξέχασαν από που ξεκίνησαν  και έχασαν τον προσανατολισμό τους  στην πορεία . Τους θόλωσε το εύκολο χρήμα. Πήραν στο λαιμό τους και τους ολίγους σοβαρούς .
Οι πολίτες λοιπόν  αυτοαμυνόμενοι τους τιμωρούν με την απαξίωση τους.
Δεν είναι καιροί για πολιτικούς ! Ολοι έχουν μεγάλο θυμό ,πίκρα και είναι βαθύτατα προσβεβλημένοι . Δεν υπάρχουν περιθώρια άμυνας εκ μέρους του πολιτικού κόσμου  σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο Οι πολιτικοί  ας  μην ξεχνάμε εκλέγονται από τους πολίτες  για να υπηρετούν το Δημοκρατικό πολίτευμα και τα δικαιώματα των πολιτών . Υποτίθεται !
Είναι όλοι συνυπεύθυνοι για το χάλι μας  γιατι  όλοι συμμετείχαν στο έγκλημα είτε με την αδιαφορία τους ή την ανοχή τους.

Ξέχασαν να περπατάν στο δρόμο ,ξέχασαν να ζουν σαν απλοί άνθρωποι , ζουν στην δική τους αποκλειστικά εικονική πραγματικότητα  την οποία και πιστεύουν.
Μοιραία λοιπόν αφού το κράτος απέτυχε σε όλο του το μεγαλείο ,ο Ελληνικός νους πάλι θα προοδεύσει ,θα γεννήσει  ιδέες  γιατί  η πενία τέχνας κατεργάζεται , το ένστικτο αυτοσυντήρησης θα καλλιεργήσει την ανθρώπινη αλληλεγγύη, και για άλλη μια φορά στην μακραίωνη ιστορία μας ,οι απλοί πολίτες θα πρέπει να στηρίξουμε  εμάς ,τους αδύναμους συνανθρώπους μας  και δυστυχώς και αυτούς.
Εύχομαι να λειτουργήσει το καλό γονίδιο της δημιουργικής συνεργασίας και κοινωνικής ηρεμίας και όχι το κακό και δαιμόνιο γονίδιο της φαγομάρας που  κατα καιρούς μας διακρίνει .
Μας επιβάλουν να πληρώσουμε τα χρέη που δημιουργήσατε με επιπολαιότητα και υπεροψία.

Πρόσφατα δημοσιεύθηκε ένα χαριτωμένο άρθρο για το Γαλατικό χωριό της Εκάλης  που αντιστέκεται στην φτώχια  και τα μέτρα λιτότητας.
Υπάρχει  όμως και άλλο ένα μικρό πανέμορφο γοητευτικό  χωριό πάνω σε ένα καταπράσινο νησί του Αιγαίου που κατα κάποιο τρόπο  μιμείται το Γαλατικό χωρίο της Εκάλης . Είναι διαφορετική περίπτωση όμως. Αυτό το χωριό δεν λέει να πάρει χαμπάρι ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει ,ζει κι αυτό στον κόσμο του . ¨Οταν κτυπάει την πόρτα του γείτονα η μπόρα θα έρθει και σε μας δεν θα μας παρακάμψει και από υποσχέσεις στερέψαμε γιατί δεν υπάρχει η απαραίτητη προυπόθεση – το χρήμα -. Είμαστε φτωχοί. !!!!!!!
Η πολιτική και οι πολιτικοί δεν είναι το επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κοινωνίας  ,πέρασαν αυτές οι εποχές , οι εξελίξεις μόνο ενδιαφέρουν .

Μέσα λοιπόν σε αυτό το θολό σκηνικό πιθανά ιδιώτες ,απλοί άνθρωποι , επιχειρηματίες μικροί ή μεγάλοι θα αναγκαστούν να συσπειρωθούν  με σκοπό να υπερασπιστούν την δουλειά τους  και να περισώσουν ότι μπορούν , να στηρίξουν ο ένας τον άλλον και όλοι μάζι να βοηθήσουν και αυτούς που έχουν ανάγκη . ‘Ηδη  οι εταιρείες Johnson & Johnson ,η Κυκνος ,τα απορρυπαντικα μεγάλου Ομίλου ,οι πιστωτικές κάρτες  παράγουν μέσω των πωλήσεων τους έσοδα .Τα έσοδα αυτά  αποδίδονται είτε στο χαμόγελο του παιδιού ή άλλα ιδρύματα είτε σε άλλους σκοπούς όπως είναι ή περίπτωση της Κύκνος  που τα διαθέτει για την προβολή του Ναυπλίου και  την συντήρηση και λειτουργεία
Ιδιωτικού μουσείου..
Μόλις πρόσφατα ομάδα παραγωγών φωτογράφων και  stylist  δημιούργησαν  άνευ αμοιβής  video με σκοπό την διάσωση του ορφανοτροφείου ΜΕΛΙΣΣΑ .
Ο ιδιωτικός τομέας έχει την δυνατότητα να λειτουργήσει θετικά ,δυναμικά και να βοηθήσει σε πολλούς τομείς  χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποσκοπεί
σε πολιτική  δράση ή σταδιοδρομία .

Αυτές τις ιδέες εσείς τις μάχεστε . Νοιώθετε  ότι δεν είστε πλέον το επίκεντρο του ενδιαφέροντος . Μα δεν μπορείτε να είστε πλέον,  αποτύχατε . Αναλόγιστείτε τι έργο έχετε να παρουσιάσετε μέσα από την συμμετοχή σας στα κοινά . Μήπως  κάποιοι από εσάς  μέσα από την πολιτική τους δραστηριότητα επιδίωξη είχαν την επαγγελματική τους καταξίωση  και επικράτηση χρησιμοποιώντας την πολιτική σαν μέσο ?
Γιατί θα πρέπει να ασχολούμαστε μαζί σας μονίμως ??  Τι κάνατε οι ίδιοι για να πετύχετε κάτι καλύτερο για το μικρό αυτό χωρίο ?  Μήπως καταφέρατε να μειώσετε το κόστος στα είδη ευρείας κατανάλωσης που εξακολουθούν να είναι ακριβότερα 30% απο τις πόλεις ? Μήπως συντελέσατε στο να μειωθεί το κόστος των προιόντων και κατα συνέπεια και το κόστος της παρεχώμενης υπηρεσίας?? Μήπως μέσα από την δουλειά σας προσπαθήσατε να δημιουργήσετε πόρους  οικονομικούς για την Σκιάθο???  Συμβάλατε στην κατοχύρωση θέσεων εργασίας πέραν του Δημόσιου τομέα?
Αλήθεια έχετε μπει ποτέ στην διαδικασία της αυτοκριτικής ?
Η απάντηση του απλού πολίτη προς εσάς είναι ένα μεγάλο ΟΧΙ . Οσο τα πράγματα κυλούσαν χαλαρά δεν υπήρχε πρόβλημα .Τώρα όμως  υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και καλούμεθα εμείς οι απλοί
Πολίτες, έρμαια του Ελληνικού κράτους να το αντιμετωπίσουμε μόνοι μας . Καμμία διάθεση δεν έχει ο εργαζόμενος πολίτης  ή ο επιχειρηματίας  να μπλέξει με το κακό μικρόβιο της πολιτικής . Δεν το έχει ανάγκη .Επιβεβαιώνεται μέσα από την δραστηριότητα του.
Μας έχετε κουράσει και απογοητεύσει αφάνταστα Είμαστε εξοργισμένοι με τον τρόπο που λειτουργείτε .Εξακολουθείτε νασυμπεριφέρεστε προκλητικά ,
θεωρώντας ότι βρίσκεστε ακόμα σε θέση ισχύος . Γιατί άραγε .Μηπώς είστε οι ίδιοι φοβισμένοι?
Αφήστε τους πολίτες να παίξουν τον ρόλο τους  και να υπερασπίσουν τα δικαιώματα τους. Ασχοληθείτε με την πολιτική αν τόσο το θέλετε αλλά παρουσιάστε έργο επι της ουσίας.
Λειτουργείστε ασκώντας δημιουργική πολιτική και μην βρίσκεστε μόνιμα σε προεκλογική κατάσταση .Συνεργαστείτε  μεταξύ σας και προφυλάξτε τους πολίτες όχι μόνο τον εαυτό σας. Σεβαστείτε τα δικαιώματα μας ,ζούμε στην χώρα που Γέννησε την Δημοκρατία  και όχι μόνον .

source: γράμμα από αναγνώστη...



No comments:

Post a Comment