Thursday, May 31, 2012

Με καλό καιρό το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος




2012-05-31 - 12:02:38
Εξασθενούν από σήμερα Πέμπτη τα καιρικά φαινόμενα, ενώ ηλιοφάνεια και αύξηση της θερμοκρασίας θα έχουμε για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με τον καιρό να αλλάζει και πάλι από την ερχόμενη εβδομάδα και να ομαλοποιείται επιτέλους από τα μέσα Ιουνίου....



Πιο συγκεκριμένα για σήμερα Πέμπτη ο καιρός στη Μαγνησία θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες τοπικές συννεφιές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11…26οC. Από τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα έχουμε μια επανάληψη του χθεσινού σκηνικού με τις βροχοπτώσεις ωστόσο να μην είναι τόσο έντονες.
Από την Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Το πρωί ενδεχομένως να εκδηλωθούν αραιές συννεφιές στο Βόρειο Πήλιο, ενώ υπάρχει και πιθανότητα ασθενών βροχών. Λίγα σύννεφα θα έχουμε μέχρι το μεσημέρι έως και την περιοχή του Αλμυρού. Από νωρίς το απόγευμα και μετά ο καιρός σταθεροποιείται και η θερμοκρασία θα κυμανθεί και πάλι έως και 26 βαθμούς Κελσίου.
Σε ό,τι αφορά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οι εκδρομείς θα κάνουν τις «μικρές» διακοπές τους με καλό καιρό από ό,τι φαίνεται, καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεοφάνη Τακούδη το Σάββατο εκτός από λίγες συννεφιές που πιθανόν να εκδηλωθούν στο Ανατολικό Πήλιο και τις Σποράδες ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 28 βαθμούς Κελσίου.
Την Κυριακή η θερμοκρασία θα σκαρφαλώσει στους 30 βαθμούς Κελσίου και θα επικρατεί ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ το ίδιο θα είναι το σκηνικό του καιρό και την Δευτέρα με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει ακόμη περισσότερο, αγγίζοντας του 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τον κ. Τακούδη ο καιρός δεν φαίνεται να αλλάζει έως και την Τρίτη, ωστόσο θα υπάρχει μεταβολή τις επόμενες ημέρες και αναμένεται να ομαλοποιηθεί και να «καλοκαιριάσει» από τα μέσα Ιουνίου και μετά, οπότε και αλλάζει θέση ο αντικυκλώνας των Αζορών στον οποίο και οφείλονται τα φαινόμενα που εκδηλώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα.



Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

No comments:

Post a Comment