Friday, June 1, 2012

Παγκόσμιο Συμπόσιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στη Σκόπελο




Το 1ο Παγκόσμιο Συμπόσιο για την Επανορθωτική Δικαιοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (1st International Symposium on Restorative Justice and Human Rights) πρόκειται να διεξαχθεί στη Σκόπελο από τις 3 έως 7 Ιουνίου 2012. 


Πρόκειται για υψηλού επιπέδου επιστημονική συνάντηση παγκοσμίου εμβέλειας συμμετεχόντων, στους τομείς της φιλοσοφίας του δικαίου, της εγκληματολογίας, των νομικών επιστημών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προερχομένων από τις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ευρώπη και Νότιο Αφρική. 
Οι εργασίες του 1ου Παγκόσμιου Συμποσίου για την Επανορθωτική Δικαιοσύνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα θα δημοσιευθούν σε ειδικό τόμο από τον εκδοτικό οίκο του Καναδά DeSitter Publications. 


Η τελετή έναρξης και το καλωσόρισμα των προσκεκλημένων ακαδημαϊκών θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου στο Αρχοντικό Βακράτσα από τον Δήμαρχο Σκοπέλου κ. Γ. Μιχελή. Η τελετή λήξης των εργασιών του Παγκόσμιου Συμποσίου θα διεξαχθεί στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Σκοπέλου, την 7η Ιουνίου. Θα προηγηθεί η ξενάγηση των συμμετεχόντων στον αρχαιολογικό χώρο από την Προϊσταμένη της ΙΓ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κ. Α. Ιντζεσίλογλου. Το Ασκληπιείο, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία των Βορείων Σποράδων, είναι «το μοναδικό ιερό όχι μόνο του Ασκληπιού αλλά γενικά ιερό θεότητας το οποίο έχει εντοπιστεί, ανασκαφεί, μελετηθεί και αναδειχθεί σε επίπεδο νησιών των Βορείων Σποράδων» όπως αναφέρει η προϊσταμένη της ΙΓ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων κ. Αργυρούλα Δουλγέρη-Ιντζεσίλογλου.


Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες οφείλονται στους επαγγελματίες της Σκοπέλου και την Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου για την υποστήριξη του επιστημονικού γεγονότος. Επίσης, άλλοι φορείς που υποστήριξαν την διοργάνωση του Παγκοσμίου Συμποσίου είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, το Neapolis University of Pafos και ο Ροταριανός Όμιλος Βόλου ‘Αργώ’. 





magnesianews.gr

No comments:

Post a Comment