Thursday, September 13, 2012

Λύσεις για την επιβίωση των ακτοπλοϊκών εταιρειών εξετάζει το υπουργείο Ναυτιλίας




Επιτροπή που θα προτείνει λύσεις για την επιβίωση των ακτοπλοϊκών εταιρειών συστάθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου με την συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, φορέων και παραγόντων της αγοράς.


Η επιτροπή που έχει άτυπο συμβουλευτικό χαρακτήρα θα εστιάσει στη μείωση του κόστους διαχείρισης των πλοίων αλλά και σε προτάσεις για την αλλαγή της δομής της ακτοπλοΐας (π.χ. δρομολόγια).

Σημειώνεται πως μία σημαντική παράμετρος που έχει εντοπιστεί ότι διαμορφώνει το υψηλό κόστος διαχείρισης των πλοίων είναι τα ακριβά καύσιμα, ενώ μία άλλη παράμετρος, θεωρείται το εργατικό κόστος.

Για το πρώτο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου επεξεργάζεται διάφορες λύσεις, όπως ένα σύστημα μερικής επιδότησης της αγοράς των καυσίμων, ενώ για το δεύτερο θεωρείται ότι μπορεί να γίνουν παρεμβάσεις στο σκέλος του ξενοδοχειακού προσωπικού ιδιαίτερα για τη χειμερινή περίοδο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Blue Star Ferries Μιχάλης Σακέλλης, μιλώντας την Πέμπτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δήλωσε πως το εφετινό καλοκαίρι για την ακτοπλοΐα ήταν καλύτερο απ' ότι αναμενόταν, προσθέτοντας πως η πτώση κυμάνθηκε σε ποσοστό 15% με 20% σε όλες τις γραμμές.


magnesianews.gr

No comments:

Post a Comment