Sunday, August 4, 2013

Αντιπυρική θωράκιση στη Σκιάθο




 Τα μέτρα ετοιμότητας και η συνεργασία φορέων και εθελοντών για την αποτροπή κάθε δυσάρεστου ενδεχόμενου συζητήθηκαν εκτενώς στη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο παρουσία της Γ. Γρ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Καλλιόπης Γερακούδη και του Διοικητή Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νίκου Μιχαλάκη και άλλων υψηλόβαθμων στελεχών.

Η αντιπυρική προστασία του νησιού συζητήθηκε διεξοδικά, παρουσία όλων των συναρμόδιων τοπικών φορέων στο πεδίο της πολιτικής προστασίας, της Δημοτικής Αρχής, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων συλλόγων, φορέων, αλλά και εθελοντών.
            Τα σημεία στα οποία δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση ήταν η συνεργασία και ο συντονισμός όλων των τοπικών δυνάμεων, Πυροσβεστικής, Δήμου και εθελοντών, σε συνάρτηση με τη συνδρομή του Λιμεναρχείου, της Αστυνομίας και των ίδιων των πολιτών. Όπως ανέφερε ο κ. Μιχαλάκης: «το νησί βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας μεσούσης της αντιπυρικής περιόδου και πιστεύουμε ότι σε κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο θα συνδράμουν από κοινού φορείς και ντόπιος πληθυσμός». Στη διάρκεια της σύσκεψης δήλωσαν επίσης το «παρών» εκπρόσωποι των ξενοδόχων και των καταστημάτων εστιάσεως του νησιού, τονίζοντας ότι συμμετέχουν στην προσπάθεια διαφύλαξης του περιβάλλοντος. «Πέρα από την ενίσχυση με πυροσβεστικά οχήματα και από τα δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που βρίσκονται στην Αγχίαλο, πιστεύουμε πάρα πολύ στην άμεση κινητοποίηση του κόσμου» επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικής Θεσσαλίας.
            Παράλληλα έγινε λόγος για την προσβασιμότητα στις δασικές περιοχές και όπως διαπιστώθηκε, οι αγροτικοί δρόμοι είναι σε καλή κατάσταση και οι πυροσβεστικοί κρουνοί σε λειτουργία, ενώ όλο το έμψυχο δυναμικό και οι φορείς του νησιού, βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να αποτραπεί κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο. Ο κ. Μιχαλάκης δήλωσε «ικανοποιημένος από το ενδιαφέρον του κόσμου» τονίζοντας παράλληλα ότι: «εξίσου σημαντικά είναι ο συντονισμός, η συνεργασία και η ενημέρωση».
            Το υψηλό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει, υπογράμμισε από την πλευρά του και ο κ. Γιώργος Λιακόπουλος, προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου, ο οποίος επεσήμανε ότι: «επενδύουμε στη συνεργασία με όλους τους φορείς και την αμεσότητα, διότι έχουμε αντιληφθεί ότι μόνο ως ομάδα μπορούμε να πετύχουμε το μέγιστο και γι’ αυτό το λόγο στηρίζουμε πάρα πολύ τον εθελοντισμό και επιζητούμε συνεχώς τη μέγιστη βοήθεια των εθελοντών». Παράλληλα ο κ. Λιακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη χθεσινή συνάντηση, υπογραμμίζοντας το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και το αυξημένο ενδιαφέρον που υπάρχει από όλους.
            Στο μεταξύ, ανάλογη συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου, παρουσία υψηλόβαθμών στελεχών της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας, καθώς επίσης μελών του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Σκοπέλου.
            Σήμερα, εξάλλου, η Γ. Γρ. της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Θεσσαλίας θα συναντηθούν με φορείς της Αλοννήσου σήμερα στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Αλοννήσου. Στη σημερινή συνάντηση θα συζητηθούν θέματα πυροπροστασίας, παρουσία των τοπικών αρχών, φορέων, εκπροσώπων συλλόγων και εθελοντών.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ




Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα

No comments:

Post a Comment