Saturday, September 14, 2013

Πώς να τρως για να λάμπει η επιδερμίδα σου

H λαμπερή επιδερμίδα δεν σχετίζεται μόνο με τα καλλυντικά ή τις κρέμες που θα αγοράσεις. Εξίσου σημαντική είναι και η διατροφή σου. Δες πως μπορείς να αποκτήσεις κι εσύ λαμπερό πρόσωπο εκ των έσω.
















Τι να αποκλείσεις από τη διατροφή σου 


Ζάχαρη:  Περιόρισε τα γλυκά και τα αναψυκτικά. Επίσης, τις μπανάνες, το λευκό ψωμί και τα πολύ επεξεργασμένα δημητριακά, που περιέχουν ουσίες τις οποίες το σώμα μπορεί να μετατρέψει πολύ εύκολα σε απλά σάκχαρα. Η περιττή ζάχαρη προκαλεί ρυτίδες στο δέρμα και απώλεια ελαστικότητας.


Ζωικά λιπαρά: Το κόκκινο κρέας και τα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη ανεβάζουν τη χοληστερόλη και ευνοούν τη δημιουργία καρδιακών παθήσεων.


Καφές και αλκοόλ: Σε μεγάλες ποσότητες αφυδατώνουν το δέρμα, προκαλούν διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και μπλοκάρουν την απορρόφηση κάποιων θρεπτικών συστατικών.


Αλάτι: Ανεβάζει την αρτηριακή πίεση, προκαλεί κατακράτηση υγρών από το σώμα και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το πρησμένο δέρμα και την κυτταρίτιδα.


Ιδανική διατροφή:

Οι ειδικοί του δέρματος συμφωνούν πως η ιδανική διατροφή για ένα υγιές δέρμα αποτελείται από σχετικά άπαχες πρωτεϊνες ή με «καλά λιπαρά», που ενισχύουν τη σφριγηλότητά του, καθώς και φρούτα και λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, που προστατεύουν τα κύτταρα και διαφυλάσσουν τη νεανικότητά του. Τα λιπαρά ψάρια και οι ξηροί καρποί περιέχουν πολύτιμα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι εξίσου σημαντικά για την καλή λειτουργία των φυσικών μηχανισμών της επιδερμίδας.

απόλαυσε:


Πρωτεϊνες: Προμηθεύουν το δέρμα με αμινοξέα και ένζυμα, που βοηθούν το συνδετικό ιστό της επιδερμίδας να παραμείνει γερός και δυνατός.


Οι καλύτερες πηγές: Φαγητά με χαμηλά λιπαρά, όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα, τυρί cottage, τόφου αλλά και τα ψάρια που περιέχουν «καλά λιπαρά».


Λιπαρά οξέα: Το «καλά λιπαρά», ωμέγα 3 και 6, βοηθούν στη διατήρηση του προστατευτικού μηχανισμού της επιδερμίδας.


Οι καλύτερες πηγές: Λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ο κολιός, ο φρέσκος τόνος, οι ρέγκες και οι σαρδέλες. Οι ξηροί καρποί και συγκεκριμένα τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φουντούκια αλλά και το σουσάμι, ο λιναρόσπορος και οι κολοκυθόσποροι.


Αντιοξειδωτικά: Ορισμένες βιταμίνες και φλαβονοειδή προφυλάσσουν το δέρμα από την οξείδωση την καταστροφή που προκαλείται στα κύτταρα από τις ελεύθερες ρίζες, η οποία επιταχύνει τη γήρανση του δέρματος. Παράλληλα, ενισχύουν την άμυνα του δέρματος απέναντι στην ηλιακή ακτινοβολία.


Οι καλύτερες πηγές: Τα πράσινα, κίτρινα, κόκκινα και πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το σπανάκι, οι ντομάτες, το ελαιόλαδο και οι ελιές.


Φαγητά που αποτοξινώνουν: Πολύτιμα για τον καθαρισμό και την ενδυνάμωση του συκωτιού, εξισορροπούν τις ορμόνες και το σάκχαρο και βοηθούν στην αποβολή των τοξινών από το δέρμα.


Οι καλύτερες πηγές: Τα ωμά φρούτα και λαχανικά, η βρώμη, το σκόρδο και το κρεμμύδι.
womenonly


No comments:

Post a Comment