Saturday, December 21, 2013

Ενίσχυσε αδύναμα μέλη της τοπικής κοινωνίας «Η Σκιάθος»





 

Με πρωτοβουλία και τη μεσολάβηση του Συλλόγου μας, τον Οκτώβριο του 2012 προτάθηκε στην Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών η ένταξη των άπορων οικογενειών στο πρόγραμμα υποστήριξης που υλοποιεί η Ένωση. Επιτεύχθηκε η ένταξη 43 οικογενειών, οι οποίες λαμβάνουν ένα μηνιαίο δέμα βάρους 35 κιλών μελετημένο να καλύπτει τις βασικές τους ανάγκες. Μέχρι σήμερα έχουν δωθεί πάνω από 16 τόννοι τροφίμων στις άπορες οικογένειες, τη δράση συντονίζει η Αντιδήμαρχος κα Λίτσα Τσολοβίκου. Ο Σύλλογός μας ευχαρίστησε εγγράφως την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για το σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο, εξαιρετικά χρήσιμο και απαραίτητο στις μέρες μας.


Έχοντας υπόψη την πολύχρονη εταιρική κοινωνική δράση της HELLENIC SEAWAYS Α.Ν.Ε. ο Σύλλογός μας τον περασμένο Δεκέμβριο, απέστειλε αίτημα με σκοπό τη διάθεση δωρεάν εισιτηρίων για την μετακίνηση των επιβατών, που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, και θα χρειαστεί να μετακινηθούν για λόγους υγείας. Η HELLENIC SEAWAYS A.N.E., ανταποκρίθηκε στο αίτημα με αποτέλεσμα πάνω από 80 συμπολίτες μας να έχουν ήδη χρησιμοποιήσει τα δωρεάν εισιτήρια. Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα μέτρο που συμβάλλει στην προσπάθεια μας για την υποστήριξη των άπορων οικογενειών, και το οποίο επετέφχθει χάρις στην ανταπόκριση της HELLENIC SEAWAYS αλλά και της σημαντικής μεσολάβησης των ιδιοκτητών του τοπικού πρακτορείου κυρίου Νικολάου και κυρίου Ανδριτσόπουλου.


Για τις ημέρες των εορτών ο Σύλλογος μας, όπως κάθε χρόνο, με διακριτικότητα και ευαισθησία, ενίσχυσε αδύναμα μέλη της τοπικής κοινωνίας. Η δράση εντάχθηκε στην πρωτοβουλία υποστήριξης των άπορων που συντονίζει ο Δήμος.


Πρόσφατα αποστείλαμε αίτημα προς την φαρμακευτική εταιρεία SANOFI με θέμα τη διάθεση δωρεάν φαρμάκων, στις άπορες οικογένειες. Αναμένουμε την απάντηση


Έχοντας υπόψη ανακοίνωση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.Σ) την 21-7-2012 σύμφωνα με την οποία υπήρχε η πρόθεση να εφαρμοστεί ειδική τιμολογιακή πολιτική για τις ευπαθείς κοινωνικές αμάδες, αποστείλαμε σχετικό αίτημα στις 23 Σεπτεμβρίου, προτείνοντας την άμεση δρομολόγηση των σχετικών ενεργειών ώστε να ενεργοποιηθεί το μέτρο. Η πρότασή μας προέκυψε από αιτήματα των απόρων συμπολιτών μας, τους οποίους προσπαθούμε να υποστηρίξουμε.



Το Διοικητικό Συμβούλιο
του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος»

No comments:

Post a Comment