Tuesday, September 16, 2014

Τέσσερις χαρισματικές Βολιώτισσες

Σημαντικές διακρίσεις και διεθνή βραβεία απέσπασαν τέσσερα χαρισματικά νεαρά κορίτσια από το Βόλο, συμμετέχοντας στον παγκόσμιο διαγωνισμό International Dance Competition Hellas 2014, που πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουλίου, στο Θέατρο «Ελληνικός κόσμος» της Αθήνας.








Ο παραπάνω διεθνής διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία της Κατερίνας Παυλάκη, διευθύντριας σχολής χορού της Αθήνας, και συμμετείχαν περισσότεροι από χίλιοι περίπου χορευτές από Ιταλία, Νορβηγία, Ρωσία, Ελλάδα, Αμερική, Κορέα, Ιαπωνία κα.
Εν μέσω πλήθους συμμετοχών, οι Βολιώτισσες Ιλια Χατζησάββα, Κιάρα Νταϊλιάνη, Μαρία Χριστοπούλου και Μυρτώ Βουλγαρίδη, οι οποίες διαγωνίστηκαν στην κατηγορία νέων 13-16 ετών, απέσπασαν 3rdPrizeinballetrepertoryamateurensemble, παρουσιάζοντας Pasdequattre (Swanlake).
Παράλληλα η Κιάρα Νταϊλιάνη, η οποία έχει πανελλήνιες και διεθνείς πρωτιές στο ενεργητικό της, απέσπασε 3rdPrizein balletrepertory amateur soloists, χορεύοντας σόλο Kitri και Paquita (κλασικό ρεπερτόριο).
Η Ιλια Χατζησάββα απέσπασε, αντίστοιχα, 4thPrizein ballet repertory amateurartists, χορεύοντας Ζιζέλ και Κουρσάρο (κλασσικά ρεπερτόρια).
Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες προέρχονταν από Οπερες και Ακαδημίες του εξωτερικού, ενώ οι τέσσερις Βολιώτισσες είναι μαθήτριες σε ερασιτεχνική σχολή χορού.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η δασκάλα των τεσσάρων κοριτσιών που διακρίθηκαν Αλκηστις Μακροπούλου, ιδιοκτήτρια της ομώνυμης σχολής χορού, υπογραμμίζει ότι «η επιτυχία των κοριτσιών ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους και παράλληλα ηθική ικανοποίηση».
Παράλληλα η κ. Μακροπούλου επισημαίνει ότι «το επίπεδο του διαγωνισμού είναι πολύ υψηλό και η προετοιμασία ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, με πολύωρες προπονήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Τα τέσσερα νεαρά κορίτσια εντυπωσίασαν την πενταμελή κριτική επιτροπή, που αποτελούνταν από διεθνείς προσωπικότητες του χορού και οι σημαντικές διακρίσεις που απέσπασαν, αποτελούν ένθερμη επιβράβευση των προσπαθειών τους. Τη δεύτερη θέση στο ομαδικό της «Λίμνης των Κύκνων» πήρε, σημειωτέον, η Πολωνία και στους σολίστ, τη δεύτερη θέση κατέλαβε, αντίστοιχα, η Ρωσία.

Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment