Thursday, October 9, 2014

Το φαβορί για το αεροδρόμιο της Σκιαθου

Τρία μοιάζουν να είναι τα φαβορί για τη μακροχρόνια ενοικίαση (50 χρόνια) 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, καθώς αύριο εκπνέει η προθεσμία κατάθεσης προσφορών στο διαγωνισμό του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Τα ονόματα που δείχνουν τις τελευταίες εβδομάδες τη μεγαλύτερη κινητικότητα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς, οι κοινοπραξίες της αργεντίνικης Corporation America και της ελληνικής εταιρείας ΜΕΤΚΑ, της γαλλικής Vinci και της ελληνικής ΕΛΛΑΚΤΩΡ, της γερμανικής Fraport και του ομίλου Κοπελούζου.
Τέσσερις ακόμη επενδυτές συμμετέχουν στο διαγωνισμό, η γαλλική Aeroport De La Cote d’Azur, η κοινοπραξία J&P Άβαξ – Zurich Airport, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και ο όμιλος Advent.
Σε κάθε περίπτωση, η μεγάλη φέτος αύξηση της τουριστικής κίνησης ανεβάζει την υπεραξία των αεροδρομίων, τα οποία θα παραχωρηθούν σε δύο ομάδες, για διάστημα σαράντα ετών με δυνατότητα επέκτασης για άλλα δέκα.
Οι νικητές του διαγωνισμού δεσμεύονται ότι θα αναλάβουν να εκτελέσουν επενδυτικό πρόγραμμα ύψους μέχρι 300 εκατ. ευρώ συνολικά.
Η πρώτη ομάδα αποτελείται από τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Χανίων, Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλλονιάς, Ακτίου και Καβάλας. Στην ομάδα μπορεί να προστεθούν μέχρι τρία από τα αεροδρόμια της Αλεξανδρούπολης, της Καλαμάτας, της Νέας Αγχιάλου και του Αράξου.
Η δεύτερη ομάδα απαρτίζεται από τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σκιάθου, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σάμου και Μυτιλήνης. Στη δεύτερη ομάδα μπορεί να προστεθούν μέχρι τρία από τα αεροδρόμια Χίου, Καρπάθου, Νέας Αγχιάλου και Λήμνου.
Πηγή: http://www.e-travelnews.gr/

No comments:

Post a Comment