Τέσσερα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας που προσφέρονται για χειμερινές διακοπές, αναδεικνύει σε σημερινό δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα telegraph.
Τα ξενοδοχεία αυτά βρίσκονται στην Πιερία, τη Μάνη, την Κέα και τη Ρόδο και είναι τα εξής:
1. Κτήμα Μπέλλου.
Ανάμεσα στον Όλυμπο και τα Πιέρια, σε υψόμετρο 900 μέτρων, έξω από το χωριό Άγιος Δημήτριος Πιερίας. Προσφέρεται για αγροτουρισμό αλλά με όλες τις ανέσεις ενός ξενοδοχείου. Το ξενοδοχείο ανήκει στον Λάζαρο και τη Θεοδώρα Μπέλλου και είναι κτισμένο με το παραδοσιακό μακεδονίτικο στυλ πέτρας, ξύλου και τερακότας, ταιριάζοντας αρμονικά με τον περιβάλλον του.
Είναι το κατάλληλο μέρος, αναφέρει η εφημερίδα, για τις κρύες νύχτες του χειμώνα, ενώ διαθέτει οργανικό φαγητό που ετοιμάζεται με προϊόντα από κοντινές φάρμες αλλά και οικολογικά τζάκια. Προσφέρει δυνατότητες για πεζοπορία, ποδηλασία ενώ στην περιοχή υπάρχουν οινοποιεία, βυζαντινές εκκλησίες και αρχαιολογικοί χώροι τους οποίους μπορεί να εξερευνήσει κανείς καθώς και ένα χιονοδρομικό κέντρο 24 μίλια από το ξενοδοχείο.
Οι τιμές του ξεκινούν από 85 ευρώ, μαζί με πρωινό.
2. Citta dei Nicliani.
Λακωνική Μάνη. Το κλίμα της περιοχή την καθιστά ιδανική για επισκέψεις καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Το Citta dei Nicliani είναι ένας όμορφος ανακαινισμένος πυργος που χρονολογείται από το 1750. Το μέρος ήταν εγκαταλελειμμένο από το 1943 μέχρι το 2006, όταν αγοράστηκε από τον πρώην διευθυντή της BP Ηλία Σέψα και την σύζυγό του, Τάνια. Το ζευγάρι αποφάσισε να το μετατρέψει σε ένα ξενοδοχείο επτά-δωματίων, το οποίο άνοιξε το 2011.
Το αποτέλεσμα ήταν να διαμορφώσουν ένα ζεστό, γεμάτο χαρακτήρα κατάλυμα. Ο Ηλίας ετοιμάζει νόστιμα φαγητά στην κουζίνα, η Τάνια συλλέγει από έξω τα υλικά, όπως μανιτάρια και σπαράγγια, ενώ ο γιος τους Παναγιώτης προσφέρει γευσιγνωσία κρασιού από το εντυπωσιακό κελάρι τους, εφοδιασμένο με μερικά από τα καλύτερα ελληνικά και γαλλικά κρασιά. Υπάρχει δυνατότητα γευσιγνωσίας ελαιολάδου κατά τη διάρκεια της συγκομιδής (Οκτώβριος-Δεκέμβριος) αλλά και εξερεύνησης των αρχαίων χωριών της περιοχής. Δυνατότητες για πεζοπορία και ποδηλασία.
Τα δωμάτια ξεκινούν από 80 ευρώ, μαζί με πρωινό.
3. Κόκκινο Τρακτέρ.
Οικογενειακός ξενώνας αγροτουρισμού και παρασκευαστήριο προϊόντων στη Τζιά. Η Κέα, μόλις μία ώρα από το λιμάνι του Λαυρίου στην Αθήνα, είναι ένα ειδυλλιακό ελληνικό νησί, αναφέρει η εφημερίδα, που συνδυάζει τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και τις όμορφες παραλίες με το αγροτικό τοπίο.
Ο ξενώνας ανήκει στον Κωστή και τη Μάρσι Μαρούλη και βρίσκεται σε απόσταση πέντε λεπτών με τα πόδια από το κέντρο του λιμανιού της Κορησσίας. Τέσσερα σπίτια στεγάζουν οκτώ κομψά δωμάτια και στούντιο, το καθένα με ιδιωτική είσοδο, βεράντα και γρήγορη σύνδεση Wi-Fi. Τα στούντιο διαθέτουν επίσης μικρή κουζίνα και τζάκι.
Αν και δεν σερβίρονται γεύματα, ο ξενώνας έχει δικιά του παραγωγή σε μαρμελάδες, κρασί και μπισκότα από βελανίδια. Σε μικρή απόσταση υπάρχουν καλές ταβέρνες, καταστήματα και αρτοποιεία. Οι χειμώνες είναι ήπιοι, με καταιγίδες το Φεβρουάριο.
Ο Κωστής πηγαίνει επίσης βαρκάδα τους επισκέπτες του με ιστιοπλοϊκό σκάφος μεταξύ Απριλίου και Νοεμβρίου ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.
Τα δίκλινα ξεκινούν από 70 ευρώ.
4. Spirit of the Knights.
Στη Ρόδο η θερμοκρασία σπάνια πέφτει κάτω από τους 13 βαθμούς κελσίου και είναι ένας προορισμός για τον οποίο προσφέρονται πολύ οικονομικές αεροπορικές συνδέσεις από το εξωτερικό.
Το ξενοδοχείο ανήκει στον βρετανό Alex Marshall και τα αδέλφια του και βρίσκεται σε ένα λιθόστρωτο δρομάκι στην καρδιά της Ρόδου.
Πίσω από τις επιβλητικές ξύλινες πόρτες ο επισκέπτης βρίσκει έξι ατμοσφαιρικά υπνοδωμάτια (ένα στο ισόγειο, τα υπόλοιπα διατεταγμένα γύρω από ένα ευάερο σαλόνι έναν όροφο επάνω), με άνετα κρεβάτια, φωτιστικά φανάρι, υφαντά και τη τοίχους σε γήινα χρώματα. Υπάρχει επίσης μια αίθουσα πρωινού, ένα μπαρ και ένας περιφραγμένος κήπος με πισίνα.
Τα δίκλινα ξεκινούν από 105 ευρώ.
Πηγή: http://www.tornosnews.gr/
Πηγή: http://www.tornosnews.gr/
No comments:
Post a Comment