Sunday, November 2, 2014

Εμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό

Εμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό           Η προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού εντάσσεται στις προτεραιότητες της νεοσύστατης Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκιάθου, που στρέφει το βλέμμα στο περιβάλλον, τις καταδυτικές δράσεις, τα μνημεία αλλά και τα μονοπάτια του νησιού.
Η δεκαπενταμελής επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από όλα τα επαγγελματικά πεδία που εμπίπτουν στο πλαίσιο του τουρισμού, θα επιχειρήσει άνοιγμα σε νέες κατευθύνσεις, με διαφορετική φιλοσοφία και σχεδιασμό.
Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκιάθου είναι ο εκπαιδευτής καταδύσεων Παναγιώτης Διολέττας, ο οποίος διατηρεί καταδυτικό κέντρο στο νησί.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Διολέττας,υπογραμμίζει ότι «μέχρι πρότινος βασιζόμασταν στην ομορφιά του νησιού, τις παραλίες, τη θάλασσα, τη φιλοξενία και το «Μάμα μία» για να προσελκύσουμε τουρισμό. Σκεφτείτε, τονίζει, πόσα οφέλη θα προκύψουν, αν προστεθούν σε όλα τα παραπάνω οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που όντως υπάρχουν στο νησί».
Απαριθμώντας τις εναλλακτικές προτάσεις που μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των τουριστών, ο πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής της Σκιάθου κάνει λόγο για «καταδύσεις, ποδηλασία, mountainbike, δεκάδες μονοπάτια, ιστιοπλοΐα και πολλά ακόμη στοιχεία του νησιού, που δεν έχουν διαφημιστεί ακόμη».
Ο ίδιος επισημαίνει ότι αν προβληθούν σωστά όλες οι παραπάνω δραστηριότητες, ειδικά στους μήνες πριν από την έναρξη και μετά την λήξη της σεζόν, θα επιτευχθεί στην πράξη η πολυπόθητη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου.
Ενα βασικό ζήτημα που απασχολεί, εξάλλου, τους υπεύθυνους της τουριστικής προβολής της Σκιάθου, είναι η ποιότητα του τουρισμού, η οποία εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί με διαφορετικό σχεδιασμό.
Βασικό σημείο της προσπάθειας που θα αναπτυχθεί, είναι, παράλληλα, οι lowcost πτήσεις, προκειμένου να «έχει τη δυνατότητα επιλογής του ξενοδοχείου ή του καταλύματος της προτίμησής του ο επισκέπτης του νησιού» όπως αναφέρει ο κ. Διολέττας.
Κάθε καινούργια προσπάθεια θα υλοποιηθεί με πνεύμα συνεργασίας και την συμμετοχή των ξενοδόχων του νησιού και των επαγγελματιών τουρισμού.
Απαντώντας στο ερώτημα που χωλαίνει το νησί, ο εκπαιδευτής καταδύσεων της Σκιάθου υπογραμμίζει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα προς την κατεύθυνση της ποιότητας, προκειμένου το νησί να αποτελέσει πόλο έλξης για τους έχοντες μεγάλη οικονομική επιφάνεια.
Τα έργα επέκτασης που πραγματοποιούνται στο αεροδρόμιο, τη μια εκ των δύο βασικών πυλών εισόδου, αλλά και τα αντίστοιχα που προγραμματίζονται για το λιμάνι, εκτιμάται ότι θα ενδυναμώσουν την τουριστική εικόνα του νησιού.
Στο πλάνο και την καινούργια φιλοσοφία που διαπνέει το σχεδιασμό της νεοσύστατης επιτροπής της Σκιάθου, κατέχει εξέχουσα θέση ο καταδυτικός τουρισμός, που δεν έχει αναπτυχθεί όσο θα έπρεπε. «Καλό θα ήταν να δημιουργηθεί ένα καταδυτικό πάρκο σε κάθε νησί, ένας χώρος φυλασσόμενος, προκειμένου να αποτελέσει πόλο έλξης για τους λάτρεις των καταδύσεων, οι οποίοι υπολογίζονται σε 7 εκατομμύρια στην Ευρώπη», υπογραμμίζει ο συντονιστής ως προς την τουριστική προβολή της Σκιάθου, ο οποίος τονίζει, κλείνοντας, ότι βασικός στόχος είναι να προσελκύσει το νησί επισκέπτες με υψηλό βαλάντιο, για να επιτευχθεί στην πράξη η ουσιαστική ανάπτυξη.






Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδ
α

No comments:

Post a Comment