Friday, February 27, 2015

Ανακούφιση για τους ανέργους των Βορείων Σποράδων

Μέσα από πρόγραμμα κατάρτισης

Στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις για την ανάπτυξη και την απασχόληση στις Βόρειες Σποράδες πραγματοποιήθηκε στο Βόλο συνάντηση και ταυτόχρονα Δ.Σ. των εταίρων της Α.Σ «Βόρειες Σποράδες», όπου συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη συνολική πορεία της Πράξης αλλά και ειδικότερα ζητήματα που αφορούν τις επιμέρους δράσεις των εταίρων.

Συγκεκριμένα οι δράσεις αυτές αφορούν σε ενημέρωση μέσω κάποιων φυλλαδίων, εντύπων, αφισών, σε δικτύωση όπου θα υπάρξουν συναντήσεις με επιχειρήσεις και φορείς, σε συμβουλευτική υποστήριξη μέσω συνεδριών ψυχοκοινωνικής ή επαγγελματικής στήριξης και στην απασχόληση είτε σε επιχειρήσεις είτε με κάποια μορφή αυταπασχόλησης.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατάρτιση 88 ωρών στα θεματικά αντικείμενα: «Κατάρτιση σε θέματα τουριστικών επιχειρήσεων της Σκιάθου», «Τοπικά προϊόντα Σκιάθου και επιχειρηματικότητα», «Κατάρτιση σε θέματα τουριστικών επιχειρήσεων της Σκοπέλου», «Τοπικά προϊόντα Σκοπέλου και επιχειρηματικότητα» και «Αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, ιδιαιτεροτήτων και ανάπτυξη του τουρισμού στην Αλόννησο».

Συνολικά το πρόγραμμα αφορά σε 90 άτομα, τα οποία επιμερίζονται ως εξής: 33 στη Σκιάθο, 33 στη Σκόπελο και 24 στην Αλόννησο. Σκοπός του προγράμματος είναι η κοινωνική και επαγγελματική στήριξη των ανέργων των Βόρειων Σποράδων, η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο τη συμμετοχή τους σε θέματα τοπικής απασχόλησης και ανάπτυξης. Επίσης η προώθηση της κοινωνικής οικονομίας και της απασχόλησης (προβλέπονται επιδοτούμενα προγράμματα για επιχειρήσεις και κοινωνικούς συνεταιρισμούς), η συνεργασία των νησιών σε θέματα τουριστικής ανάπτυξης και η προώθηση και σύνδεση των τοπικών προϊόντων με τον τουρισμό.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Παν. Θεσσαλίας, των Δήμων Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, των Ενώσεων Ξενοδόχων Σκιάθου, Σκοπέλου, Αλοννήσου καθώς και εκπρόσωποι του ΚΕΚ Δυναμική.
Πηγή: http://www.skopelosonline.gr/

No comments:

Post a Comment