Thursday, March 26, 2015

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για την Επέτειο στη Σκιάθο

Ο Δήμος Σκιάθου γιόρτασε και φέτος όπως κάθε χρόνο, με μεγάλη λαμπρότητα τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Εθνική Επέτειο της «25ης Μαρτίου του 1821».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «την παραμονή στις 24 Μαρτίου 2015 στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου έγινε στις 19:30 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και περιφορά της Ιεράς Εικόνας του Ευαγγελισμού, στις 21:30 παράθεση νηστίσιμου δείπνου, στις 22:30 Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, και στη 01:00 π.μ. παράθεση εορταστικού γεύματος, παρουσία του Δημάρχου Σκιάθου κ. Δημήτριου Πρεβεζάνου, Δημοτικών Συμβούλων, Προϊσταμένων Αρχών και Υπηρεσιών και κάτοικοι του νησιού.
Ανήμερα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «25ης Μαρτίου του 1821»το πρόγραμμα ήταν ως εξής:
4:00π.μ. Εωθινός(ξύπνημα των κατοίκων της Σκιάθου με τραγούδια συνοδεία τυμπάνων με την αναγγελία του ξημερώματος της ιστορικής μέρας της 25ης Μαρτίου) από τα μέλη του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού(Σ.Ε.Ο.) 7:30π.μ. Σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών. 8:00π.μ. Η έπαρση της σημαίας από τα μέλη του Τοπικού Τμήματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού 10:30π.μ.
Έγινε η Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Τριών Ιεραρχών και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο θεολόγος του Λυκείου Σκιάθου κ. Πάρνος Γεώργιος, 11:00 π.μ. έγινε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων, κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο Σκιάθου κ. Δημήτριο Πρεβαζάνο, τον Δ/κτή Α. Τ. Σκιάθου κ. Βαϊόπουλο Αθανάσιο, τον Λιμενάρχη Σκιάθου κ. Κατσάμπα Νικόλαο, τον Διοικητή Πυροσβεστικής Σκιάθου κ. Λιακόπουλο Γεώργιο, τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, την Ένωση Γονέων Σκιάθου, το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου, την Τοπική Ομάδα Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και την Ένωση Μικρασιατών Σκιάθο. Τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος. Η σχολική παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ακολούθησαν Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου, στη κλειστή αίθουσα στο Μπούρτζι.
Στις 20:00 πραγματοποιήθηκε η λαμπαδηφορία. Μεγάλη ομάδα κατοίκων με μέλη του Σ.Ε.Ο. ξεκίνησαν και κατέληξαν στο μνημείου του Λάμπρου Κατσώνη στο παλιό λιμάνι, περνώντας τα σοκάκια και τα καλντερίμια της πόλης τραγουδώντας εθνικά τραγούδια, μεταφέροντας το μήνυμα της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Η εκδήλωση τελείωσε με το κέρασμα των λουκουμιών όλων των λαμπαδηφόρων και με την υποστολή της σημαίας».
Πηγή: http://magnesianews.gr

No comments:

Post a Comment