Friday, April 17, 2015

Μείωση 10% στην ακτοπλοϊκή κίνηση

2.800 επιβάτες ταξίδεψαν προς τα νησιά στη διάρκεια της Πασχαλινής περιόδου

Λιγότεροι κατά 10% ήταν οι ταξιδιώτες που κατευθύνθηκαν προς και από τα νησιά των Βορείων Σποράδων στη διάρκεια της περιόδου του Πάσχα, σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που εξέδωσε χθες το Λιμεναρχείο Βόλου.
Συγκεκριμένα, από τη Μ. Πέμπτη 9 Απριλίου έως και τη Δευτέρα του Πάσχα 13 Απριλίου, καταγράφηκαν 2.800 επιβάτες, 280 Ι.Χ., 80 φορτηγά και 40 δίκυκλα από το Λιμεναρχείο του Βόλου.
Η διαφορά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο είναι εμφανής, καθώς πέρσι τη Μ. Δευτέρα, ειδικότερα, ταξίδεψαν από το λιμάνι του Βόλου με προορισμό τα νησιά 623 επιβάτες, ενώ στο συνολικό απολογισμό της ίδιας μέρας καταγράφηκαν 53 Ι.Χ., 25 φορτηγά και 13 δίκυκλα. Τη Μ. Τρίτη ταξίδεψαν αντίστοιχα 601 επιβάτες και μεταφέρθηκαν 88 Ι.Χ., 20 φορτηγά και 13 δίκυκλα. Τη Μ. Τετάρτη λόγω της πανελλήνιας απεργίας της ΠΝΟ το πλοίο έμεινε δεμένο και κατά συνέπεια ταξίδεψαν 289 άτομα με το φλάιν κατ, ενώ τη Μ. Πέμπτη, ο αντίστοιχος απολογισμός ήταν 1.110 άτομα 144 Ι.Χ., 12 φορτηγά και 35 δίκυκλα, γεγονός που δείχνει ότι υπήρχε μεγαλύτερη δυναμική.
Η φετινή κίνηση τουριστών στα νησιά χαρακτηρίστηκε στο σύνολό της ως «υποτονική» στη διάρκεια του Πάσχα, ενώ ελάχιστα καταλύματα άνοιξαν για να υποδεχτούν τους εκδρομείς του τριημέρου. Το σύνολο των καταλυμάτων αναμένεται να ανοίξουν και πάλι τις πύλες τους στη διάρκεια του Μαΐου, ενώ όπως εκτιμάται, λειτούργησαν αποτρεπτικά για τους τουρίστες η ημερομηνία του Πάσχα, αλλά και η άστατη διάθεση του καιρού.
Σχολιάζοντας την αποτίμηση της Πασχαλινής ακτοπλοϊκής κίνησης, ο Λιμενάρχης Βόλου, πλοίαρχος Μανώλης Κανάλης, υπογραμμίζει ότι «κατά κύριο λόγο επηρέασε τον κόσμο και ο καιρός και η οικονομική κατάσταση γενικότερα και δεν τους οδήγησε να προτιμήσουν σε μεγαλύτερο ποσοστό τις ακτοπλοϊκές μετακινήσεις φέτος».
Αρνητικά λειτούργησαν, παράλληλα, οι αρνητικές προβλέψεις του καιρού για το Πάσχα, καθώς επίσης και η αυξημένη ένταση των ανέμων, που δεν επέτρεψαν την εκτέλεση δρομολογίων κυρίως από το λιμάνι του Πειραιά. Οι ειδικοί περί τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια εκτιμούν πάντως, ότι ενδέχεται να αναστραφεί η παραπάνω εικόνα ενόψει της Πρωτομαγιάς και της αργίας του Αγίου Πνεύματος.
Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment