Saturday, July 4, 2015

Περίπου 4.000 αφίξεις ξένων χθες στο αεροδρόμιο της Σκιάθου

Οι ξενοδόχοι διατυπώνουν ωστόσο την ανησυχία τους για τις μεμονωμένες ακυρώσεις από το εξωτερικό

Σταθερή είναι μέχρι στιγμής η κίνηση στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, όπου καταγράφηκαν χθες 21 αφίξεις τσάρτερ και 4.000 τουρίστες από το εξωτερικό, αλλά την ίδια στιγμή κορυφώνεται η αγωνία των επαγγελματιών, λόγω των μεμονωμένων ακυρώσεων που καταγράφονται για τους επόμενους μήνες από διάφορες χώρες. Παράλληλα αφίχθησαν τρεις πτήσεις εσωτερικού από Αθήνα, μεταφέροντας στο νησί 78 επιβάτες η κάθε μία, ενώ στο μεταξύ συνεχίζονται οι αθρόες ακυρώσεις από την εγχώρια αγορά.
Τουριστικοί πράκτορες της Σκιάθου κάνουν λόγο για σταθερή μείωση σε μεμονωμένες κρατήσεις από το εξωτερικό, οι οποίες δεν αναπληρώνονται. Οι ακυρώσεις αφορούν τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο και εκτιμάται ότι ενδεχομένως θα υπάρξουν προβλήματα, τα οποία θα καταστούν ευδιάκριτα στην πορεία του καλοκαιριού, καθώς τη δεδομένη στιγμή δεν έχουν διαφοροποιηθεί οι προγραμματισμένες αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Αλέκος Ευσταθίου, τουριστικός πράκτορας της Σκιάθου, αναφέρει ότι «είμαστε ανήσυχοι διότι έχουμε αρκετές ακυρώσεις αλλά δεν υπάρχουν καινούργιες κρατήσεις. Το παραπάνω φαινόμενο παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα και είναι ανησυχητικό διότι οι ακυρώσεις είναι περισσότερες από τις κρατήσεις». Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν μειώσεις πτήσεων αλλά «αν δεν ξεκαθαριστεί γρήγορα η κατάσταση, θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα» εκτιμά ο ίδιος επιχειρηματίας.
Οι επισκέπτες από Ρωσία δείχνουν μέχρι στιγμής σταθερή δυναμική και όπως υπογραμμίζει ο τουριστικός πράκτορας Σέργιος Στερεόπουλος «υπάρχουν κρατήσεις, οι τουρίστες είναι ικανοποιημένοι και δεν αντιμετωπίζουμε κανένα απολύτως πρόβλημα».
Ανάλογος είναι ο προβληματισμός των επαγγελματιών της χερσαίας Μαγνησίας, λόγω της οικονομικής αιμορραγίας που υφίστανται και γίνεται πλέον ευδιάκριτη για όλους.
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, υπογραμμίζει ότι «εισπράττω απόγνωση από όλους τους συναδέλφους, διότι πέραν της δραματικής κατάστασης που βιώνουμε, υπάρχει αβεβαιότητα για όλους».
Στο σημείο αυτό ο κ. Ζαφείρης διατυπώνει φόβους ότι ο Ιούλιος θα κλείσει με σημαντικές απώλειες για όλους, ενώ όπως εκτιμά «τα έσοδα του Ιουνίου - Ιουλίου που θα χαθούν, προορίζονταν για την κάλυψη παλιών υποχρεώσεων, τις οποίες αδυνατούμε να καλύψουμε».
Οι μεμονωμένες ακυρώσεις από το εξωτερικό δημιουργούν έντονη ανησυχία στους ξενοδόχους, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Ζαφείρης «η ροή τους είναι μέχρι στιγμής μικρή αλλά το ζήτημα είναι ότι δεν αναπληρώνονται με νέες κρατήσεις». Οι ξενοδόχοι βρίσκονται σε απόγνωση, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, θα ενταθούν τα προβλήματα. Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, επισημαίνει ότι είναι αναγκαίος ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός, προκειμένου να επανακτήσει το βηματισμό της η χώρα.
Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment