Saturday, July 4, 2015

Θέση υπέρ του «ναι» παίρνει το δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου

Συνεδρίασε και ενέκρινε το ψήφισμα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος

Σταυρό στο «ναι» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου βάζει το δημοτικό συμβούλιο Σκιάθου, όπως αποφάσισε κατά πλειοψηφία στη χθεσινή συνεδρίασή του.
Θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε η συζήτηση και έγκριση ψηφίσματος σχετικά με το δημοψήφισμα της 5ηςΙουλίου, με βάση το ψήφισμα της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος.
Η συζήτηση που αναπτύχθηκε ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική με τους Δημοτικούς Συμβούλους να τοποθετούνται με επιχειρήματα υπέρ του ναι ή υπέρ του όχι.
Ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στο Δήμο, στις επιχειρήσεις και στους πολίτες, με το κλείσιμο των τραπεζών και την οικονομική αβεβαιότητα που έχει διαμορφωθεί μέσα στη καρδιά της τουριστικής περιόδου. Ακόμα αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων όσον αφορά τις υποδομές του νησιού, τονίζοντας την ανάγκη η Ελλάδα να παραμείνει σε ευρωπαϊκή πορεία και στον πυρήνα της ευρωζώνης.
Κατόπιν ακολούθησε ψηφοφορία με το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου να εγκρίνει και να συντάσσεται κατά πλειοψηφία με το ψήφισμα της Κ.ΕΔ.Ε.
Μεταξύ άλλων στο ψήφισμα της ΚΕΔΕ, επισημαίνεται ότι «η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού:
  • Τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, γιατί η παραμονή μας στην Ευρώπη των αξιών και στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, αποτελεί την ασφαλέστερη για την Πατρίδα μας και τους πολίτες επιλογή.
  • Τασσόμαστε κατά του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου , όχι γιατί συμφωνούμε με τις προτάσεις των δανειστών ,αλλά γιατί ισοδυναμεί με έξοδο της χώρας μας από την Ευρώπη.
  • Τασσόμαστε υπέρ του ΝΑΙ γιατί σε διαφορετική περίπτωση ΑΝ η χώρα μας βγει εκτός Ευρώπης, οι Δήμοι μας θα καταρρεύσουν και δεν θα είναι σε θέση ούτε να χρηματοδοτήσουν έργα, αλλά ούτε και να λειτουργήσουν κρίσιμες υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις ανάγκες εκατομμυρίων συμπολιτών μας.
  • Λέμε ΝΑΙ γιατί αυτό σημαίνει παραμονή της Ελλάδος στην Ευρώπη και παράλληλα την έναρξη μιας νέας διαπραγματευτικής προσπάθειας, προς όφελος όλων των Ελλήνων».
Πηγή: http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment