Friday, October 9, 2015

Αλέξης Τσίπρας από Σκόπελο: Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν


skopelos tsiprasΧωρίς να δώσει συγκεκριμένη άμεση δέσμευση αναφορικά με το ύψος και το χρόνο των αποζημιώσεων στους πληγέντες της Σκοπέλου, αλλά ότι «θα γίνει ό,τι είναι καλύτερο δυνατόν»,
ολοκληρώθηκε περίπου στις πέντε το απόγευμα, η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, συνοδεία του Υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στο νησί. 
Με αφορμή την πρόσφατη θεομηνία, ο Πρωθυπουργός έφτασε χθες στις 4 χθες το μεσημέρι με ελικόπτερο, που προσγειώθηκε στο «Στάδιο Επαμεινώνδας Πετραλιάς», μαζί με τον κ. Καμμένο αλλά και τον Υπουργό Επικρατείας κ. Νίκο Παππά. 
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς, πραγματοποίησαν περιοδεία στον Πάνορμο, τον Αγνώντα και το Στάφυλο, βλέποντας τις καταστροφές που είχαν συμβεί και αμέσως μετά μετέβησαν στο Βαθύρεμα, όπου κλιμάκιο του Μηχανικού (εδρεύει σε Λάρισα και Βόλο) μετέφερε από το ρέμα φερτές ύλες. 
Ακολούθως ο κ. Τσίπρας, πήγε στο λιμάνι της Σκοπέλου, πραγματοποιώντας συνάντηση με εκπροσώπους των τοπικών φορέων και την δημοτική αρχή, όπου έδωσε την εντολή, το κλιμάκιο του Μηχανικού, που κανονικά θα αναχωρούσε αύριο, να αναχωρήσει μετά από δέκα ημέρες. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με δηλώσεις στη «Μαγνησία» του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Σκοπέλου κ. Γεώργιου Πατσή, ο πρωθυπουργός απέφυγε να δεσμευθεί για οτιδήποτε αφορά σε ύψος και χρόνο των αποζημιώσεων, καθώς δήλωσε ότι πηγαίνοντας στην Αθήνα θα συζητήσει και με τους συναρμόδιους υπουργούς, ώστε να καταλήξουν στο καλύτερο δυνατό που μπορεί να γίνει. 
Ο δήμαρχος κ. Βασιλούδης ενημέρωσε τον Αλ. Τσίπρα για το μέγεθος των καταστροφών και ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων, ενώ όπως έγινε γνωστό, «ο κ. Τσίπρας συνομίλησε στο τηλέφωνο με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την αποκατάσταση των προβλημάτων». Από την πλευρά του ο Κ. Αγοραστός ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για το ενδιαφέρον του και συμφώνησαν να υπάρξει μεταξύ τους συνάντηση στην Αθήνα.
skopelos-1
skopelos-4
tsipras-21
Φωτογραφίες από skopelos-news.blogspot

No comments:

Post a Comment