Friday, October 9, 2015

Δράση καθαρισμού στις Κουκουναριές

drasi skiathosΣτην παγκόσμια εκστρατεία καθαρισμού των ακτών που διοργανώνει το Ινστιτούτο Ocean Conservancy σε συνεργασία με την HELMEPA για το διάστημα από 19 Σεπτεμβρίου έως 19 Οκτωβρίου,
μήνας Εθελοντικής Δράσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον συμμετέχει και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος». 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «από το 1991, η HELMEPA συντονίζει στην Ελλάδα την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών που πραγματοποιείται στο παραπάνω διάστημα. Σκοπός της παγκόσμιας αυτής πρωτοβουλίας του περιβαλλοντικού οργανισμού Ocean Conservancy που εδρεύει στις ΗΠΑ, είναι να μετρήσει το βαθμό περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ατόμων και τοπικών κοινωνιών όταν καλούνται να καθαρίσουν εθελοντικά τις παραλίες από τα σκουπίδια. 
Στη δράση έχουν δηλώσει συμμετοχή το τοπικό τμήμα ΣΕΟ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» και μεμονωμένοι εθελοντές, με την υποστήριξη του Δήμου. Τον συντονισμό έχει αναλάβει ο Λιμενάρχης Σκιάθου, Υποπλοίαρχος ΛΣ Κατσάμπας Νικόλαος. Σημείο συνάντησης, εκβολή λιμνοθάλασσας.
Πιστεύοντας στην αξία της συμμετοχής και της συνεργασίας, προωθούμε τους στόχους της δράσης. Θεωρούμε ότι είναι μία ευκαιρία για όλες τις οργανώσεις, μικρές – μεγάλες και όλους τους ενεργούς πολίτες να συμβάλλουν ενεργά στον εθελοντισμό για το περιβάλλον.
Παράλληλα, παροτρύνουμε τις τοπικές μας κοινωνίες να αναπτύξουν συνεργασίες και να αναλάβουν πρωτοβουλίες. 
Σας καλούμε να ενημερωθείτε, να στηρίξετε και να δηλώσετε συμμετοχή στη δράση. Η συμβολή σας είναι πολύτιμη και καθοριστική.
http://magnesianews.gr/

No comments:

Post a Comment