Thursday, November 19, 2015

Κάθειρξη 16 ετών στον πρώην ταμία Δ. Σκιάθου για υπεξαίρεση


Για δύο υποθέσεις συνολικού ποσού 431.950 ευρώ

Για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος κατ’ εξακολούθηση καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ο πρώην ταμίας του δήμου Σκιάθου.
Η υπόθεση αφορά σε δύο υποθέσεις υπεξαίρεσης, μία από το ταμείο του δήμου και μία από το ταμείο του Κέντρου Παιδιού την περίοδο 2005-2007, που ήταν δήμαρχος Σκιάθου ο Νικόλαος Πλωμαρίτης.
Ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για υπεξαίρεση συνολικού ποσού 431.950 ευρώ. Το Δικαστήριο επέβαλε συνολική κάθειρξη 16 ετών, αποστέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για πέντε έτη, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με έφεση που να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας ότι το έλλειμμα δεν είναι ταμειακό αλλά λογιστικό και ότι τα χρήματα υπάρχουν τόσο στο δήμο Σκιάθου όσο και στο Κέντρο Παιδιού.
Συνολικά εξετάστηκαν δέκα μάρτυρες κατηγορίας μεταξύ των οποίων και ο πρώην δήμαρχος και κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν αφορούσαν σε τροφεία και κρατήσεις των υπαλλήλων του Οργανισμού στη μία περίπτωση και σε ανταποδοτικά τέλη της ΔΕΗ προς το δήμο και κρατήσεις (ΙΚΑ) των υπαλλήλων προς τα ασφαλιστικά ταμεία, στη δεύτερη.
Μετά το δικαστήριο ο καταδικαστείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος, καθώς το Δικαστήριο με κατά πλειοψηφία απόφασή του αναγνώρισε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντος.
Να επισημανθεί ότι ο πρώην ταμίας του δήμου έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την ΕΔΕ που διενεργήθηκε με αφορμή το έλλειμμα.
Η υπόθεση θα τελεσιδικήσει μετά την εκδίκαση της έφεσης στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ
http://www.taxydromos.gr/

No comments:

Post a Comment