Monday, November 23, 2015

ΠΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ "XENIA" ΣΚΙΑΘΟΥ


Αναρτήθηκε στο site της Περιφέρειας Θεσσαλίας η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Σε εξελικτική φάση βρίσκονται οι διαδικασίες για την αξιοποίηση του Ξενία της Σκιάθου, καθώς έχει ήδη αποσταλεί προς έγκριση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προκειμένου να υλοποιηθεί η επένδυση, η οποία εκτιμάται ότι θα προσφέρει 100 θέσεις εργασίας στο νησί.
Στο μεταξύ, μηχανικοί της εταιρείας που ανέλαβε την αξιοποίηση του ξενοδοχείου, βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες στη Σκιάθο για διαδικαστικούς λόγους.
Η μελέτη προβλέπει τη δημιουργία Παραθεριστικού - Τουριστικού Χωριού «Ξενία Σκιάθου», στη θέση «Κουκουναριές», δήμου Σκιάθου, Π.Ε. Μαγνησίας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, με φορέα υλοποίησης την εταιρεία ΤΕΝΑΜΑΡ Α.Ε. με έδρα την Πτολεμαΐδα. 
Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων έχει αναρτηθεί στο site της Περιφέρειας Θεσσαλίας για διαβούλευση, η οποία λήγει στις 30 Δεκεμβρίου.
Στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας, επεσήμαναν ότι αποτελεί προτεραιότητα η υλοποίηση του παραπάνω έργου, το οποίο θα προσφέρει, σημειωτέον, δεκάδες θέσεις εργασίας στο νησί, ενώ αναμένονται οι εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο αξιοποίησης του Ξενία Σκιάθου.
Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από την Περιφέρεια, θα γίνει προέκταση δίπλα από το υφιστάμενο κτίριο του Ξενία, προκειμένου να ανεγερθούν μπανγκαλόου. Στην πίσω πλευρά του κτιρίου θα διαμορφωθούν κοινόχρηστοι χώροι, που περιλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης, γήπεδα τένις, γήπεδα μπάσκετ, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής, εμπορικά καταστήματα, χώρους πρασίνου και σύγχρονες παροχές, προκειμένου οι παραθεριστές να απολαμβάνουν διακοπές υψηλών προδιαγραφών.
Όπως υπογραμμίζουν στελέχη της εταιρείας που ανέλαβε την αξιοποίηση του Ξενία της Σκιάθου, μόλις εκδοθεί η οικοδομική άδεια, θα ξεκινήσουν άμεσα οι αντίστοιχες εργασίες.
Υπενθυμίζεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ανακήρυξε ομόφωνα την εταιρεία ΤΕ.ΝΑ ως πλειοδότρια του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ξενία Σκιάθου, πριν από δύο χρόνια.
Το Ξενία Σκιάθου, το οποίο κτίστηκε το 1963 στην περιοχή Κουκουναριές και είναι εμβαδού 2.550 τετραγωνικών μέτρων, παραμένει ανενεργό και εγκαταλελειμμένο από το 2000, ενώ έχει χαρακτηριστεί μερικώς διατηρητέο, βάσει της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής και του ιστορικού του ενδιαφέροντος.
Η αξιοποίηση θα αποφέρει σημαντικά και πολύπλευρα οφέλη, αφού αναμένεται να υλοποιηθεί επένδυση που θα συμβάλει στην αναβάθμιση και περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος του νησιού της Σκιάθου, καθώς και στη δημιουργία σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας, όπως προαναφέρθηκε.

skiathos life

No comments:

Post a Comment