Thursday, May 5, 2016

Παπούτσια σε παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών της Σκιάθου

Η Ένωση “Μαζί για το Παιδί” και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, μοίρασαν 43 ζευγάρια παπούτσια σε παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ηλικίας 2 έως 17 ετών.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε το Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου, στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου, με τη βοήθεια της κυρίας Ματούλας Χονδρονικολή, η οποία εργάζεται στο Κ.Υ. και είναι συνεργάτης του Συλλόγου σε θέματα υποστήριξης των αδύναμων μελών της τοπικής κοινωνίας. Για τη βοήθειά της στη δράση, ο Σύλλογος ευχαριστεί την κυρία Δανάη Δελακουβία.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘Η Σκιάθος’, είχε επιδιώξει τη συνεργασία από το 2015, όταν η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» επιλέχθηκε ως ο επίσημος συνεργάτης της TOMS και γίνεται ένας από τους 100 Giving Partners της TOMS παγκοσμίως, στοχεύοντας να προσφέρει καινούρια ζευγάρια παπούτσια σε παιδιά που έχουν ανάγκη.
Στο πλαίσιο του προγράμματος η Ένωση έχει συνεργαστεί με περισσότερες από 160 Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις και Κοινωνικές Υπηρεσίες Δημοσίων Φορέων, που περιθάλπουν άπορα παιδιά ανά την Ελλάδα, με σκοπό να παρέχει ένα καινούριο ζευγάρι παπούτσια σε κάθε παιδί σε ανάγκη. Σκοπός της συνεργασίας είναι να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες του ωφελούμενου πληθυσμού και να βελτιωθεί μακροπρόθεσμα η καθημερινότητα των παιδιών που χρειάζονται παπούτσια για να παίξουν, να πάνε στο σχολείο αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από τη χρήση χρησιμοποιημένων ή ακατάλληλων παπουτσιών.
Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε τις διανομές δωρεάν παπουτσιών από τις αρχές Μαΐου του 2015 και ως τώρα έχουν μοιραστεί περισσότερα από 25.000 ζευγάρια παπούτσια σε φορείς στην Αττική, τη Λαμία, το Βόλο, τη Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Κόρινθο, την Πάτρα, τη Ναύπακτο, την Κρήτη, τη Σάμο, την Κέρκυρα, την Ήπειρο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία αλλά και παραμεθόριες περιοχές και τα νησιά που δέχθηκαν μεγάλο κύμα προσφύγων ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996 σε συνεργασία με δέκα μη-κερδοσκοπικά σωματεία και ιδρύματα που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 10.000 παιδιών κάθε χρόνο.
Η TOMS έχοντας ως φιλοσοφία να βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων, προχώρησε στην υλοποίηση του προγράμματος, One For One, προσφέροντας ένα δωρεάν καινούριο ζευγάρι παπούτσια για κάθε ζευγάρι που αγοράζουν οι καταναλωτές. Αναγνωρίζοντας τις ανάγκες σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιουργεί προϊόντα για να τις καλύψει. Αυτή η απλή ιδέα είναι που την κάνει κάτι περισσότερο από μία εταιρεία, είναι ένα κίνημα που συνεχώς εξελίσσεται. Σήμερα η TOMS έχει προσφέρει πάνω από 45 εκ. ζευγάρια παπούτσια και συνεργάζεται με περισσότερο από 100 μη-κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ιδρύματα παγκοσμίως (TOMS Giving Partners), προσφέροντας σε πολλαπλά επίπεδα και συνεισφέροντας σε κρίσιμους τομείς όπως είναι η υγεία και η παιδεία. Δυστυχώς η δράση της TOMS είναι πλέον απαραίτητη και στην Ελλάδα της κρίσης.
Στόχος της συνεργασίας είναι μακροπρόθεσμα η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων που στηρίζουν οι συνεργαζόμενοι φορείς».
Πηγή: www.magnesianews.gr

No comments:

Post a Comment