Friday, June 17, 2016

Γεμάτο έφυγε το καταμαράν για Σποράδες από Θεσσαλονίκη

Το παρθενικό του ταξίδι από τη Θεσσαλονίκη προς τα νησιά των Β. Σποράδων –μετά από 10 χρόνια που είχε να λειτουργήσει η συγκεκριμένη γραμμή - κάνει σήμερα από τις 9 το πρωί, το ταχύπλοο καταμαράν Flying Cat 4.

Το πλοίο έφυγε με πληρότητα 100% από τη Θεσσαλονίκη προς τα αγαπημένα νησιά των Θεσσαλονικέων και των Μακεδόνων, ενώ οι επιβάτες μίλησαν με τον Σκοπελίτη καπετάνιο Γιάννη Καράδη, με την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου που ήταν παρούσα με κεράσματα από Σκόπελο.
Ειδικότερα, το πλοίο έφυγε στις 9 το πρωί, γεμάτο και οι πρώτοι επιβάτες ήταν 420.
Με αυτόν τον ρυθμό υπολογίζεται ότι σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πάνω από 30.000 Θεσσαλονικείς θα ταξιδέψουν φέτος προς τις Σποράδες με το καταμαράν και άλλες 20.000 μέσω Βόλου.
Μόλις δηλαδή το 5% του πληθυσμού της πόλης. Τη στιγμή που οι οικονομικές δυνατότητες των Θεσσαλονικέων και Μακεδόνων για διακοπές ξεπερνούν σε ποσοστό το 25%.
5 εκ. ευρώ θα εισρεύσουν στις Σποράδες
Ειδικοί εκτιμούν ότι οι Θεσσαλονικείς που φέτος το καλοκαίρι θα επισκεφθούν τα τρία νησιά των Σποράδων για τις διακοπές τους με τις καθημερινές αναχωρήσεις από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα ενισχύσουν οικονομικά τα ξενοδοχεία και την τοπική αγορά  σε Αλόννησο, Σκόπελο και Σκιάθο συνολικά το λιγότερο με 5.000.000 ευρώ.
Πηγή: www.taxydromos.gr

No comments:

Post a Comment