Tuesday, October 18, 2016

Τέσσερα νέα έργα παραδόθηκαν στη Σκόπελο

Τέσσερα νέα έργα στη Σκόπελο συνολικού προϋπολογισμού 879. 500 ευρώ εγκαινίασαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης. Τα έργα αυτά υλοποιήθηκαν μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με φορέα υλοποίησης την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων.

 Πρόκειται για τα:
1) Ανάπλαση παιδικής χαράς Σκοπέλου,  2) Δημιουργία νέας παιδικής χαράς στη Γλώσσα, 3) Δημιουργία πολυχώρου αναψυχής και πρασίνου στη Γλώσσα, 4) Ανάπλαση και ηλεκτροφωτισμός πεζοδρομίων Τ.Κ. Νέου Κλήματος.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ στηρίζουμε στην πράξη τα νησιά των Β. Σποράδων με έργα ουσίας τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ζωή των κατοίκων των νησιών, αλλά συντελούν και στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος. Τα έργα αυτά αποτελούν μέρος του ολοκληρωμένου νησιωτικού προγράμματος, που εκπόνησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους, μέσω του οποίου υλοποιήθηκαν έργα συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ στις Β. Σποράδες. Με τα έργα αυτά συνάνθρωποί μας βρήκαν δουλειά, ενώ έπεσε κοινοτικό χρήμα στην πραγματική τοπική οικονομία. Και οι άνθρωποι στα νησιά αλλά κυρίως τα νέα παιδιά έχουν δικαίωμα στην καθημερινή ψυχαγωγία, διασκέδαση σε ένα ευχάριστο και αναβαθμισμένο περιβάλλον. Συνεργαστήκαμε με τόσο με τον πρώην Δήμαρχο Γιώργο Μιχελή όσο και με τον νυν Δήμαρχο Χρήστο Βασιλούδη για να ολοκληρωθούν έργα χρήσιμα για την Σκόπελο, έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των νέων ανθρώπων και των κατοίκων του νησιού».
Από την πλευρά του ο κ. Χ. Βασιλούδης σημείωσε τα εξής: «Πρόκειται για έργα τα οποία τα ζητούσαν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών, καθώς τόσο στη Γλώσσα όσο και στο Νέο Κλήμα δεν υπήρχαν παιδικές χαρές, χώροι άθλησης και περιπάτου. Το γεγονός αυτό φάνηκε και στην τελετή των εγκαινίων, οπού η αποδοχή των έργων από τους κατοίκους ήταν μεγάλη. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη συνεργασία καθώς αν δεν υπήρχε το Ολοκληρωμένο Νησιωτικό Πρόγραμμα (ΟΣΑΝ), που δρομολόγησε δεν θα ήταν δυνατή η ολοκλήρωσή τους. Ευελπιστούμε να υπάρξει και νέο αντίστοιχο Πρόγραμμα για ακόμα περισσότερα έργα στο νησί μας»
Στην τελετή των εγκαινίων συμμετείχαν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Β. Σποράδων κ. Νίκος Πλωμαρίτης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολλοί κάτοικοι.
πηγή: taxydromos.gr

No comments:

Post a Comment