Tuesday, October 25, 2016

Αυξημένη κίνηση στο αεροδρόμιο Σκιάθου

Εμφανή αύξηση και θετικό πρόσημο σημείωσε η κίνηση από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, η οποία μεταφράζεται σε 177.146 αφίξεις στο διάστημα από 1η Μαΐου έως 10 Οκτωβρίου, έναντι 159.746, την αντίστοιχη περσινή σεζόν.

Τα παραπάνω προκύπτουν σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου της Σκιάθου, τα οποία καταγράφουν την αύξηση που σημειώθηκε στις αυξήσεις του εξωτερικού.
Πρώτη δύναμη αναδεικνύονται οι Βρετανοί, κλασικοί λάτρεις των Βορείων Σποράδων, οι οποίοι ανήλθαν συνολικά σε 79.924 φέτος, έναντι 72.911 αφιχθέντων την αντίστοιχη περσινή χρονιά. Ιδιαίτερα δυναμική εμφανίζεται, στο μεταξύ, η Ιταλική αγορά, με 30.468 αφιχθέντες, έναντι 25.912 την αντίστοιχη περσινή σεζόν.
Τρίτοι κατά σειρά αφίξεων κατατάσσονται οι Σουηδοί, οι οποίοι ανήλθαν φέτος σε 12.228 επισκέπτες, έναντι 12.448 κατά το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στο μεταξύ, αύξηση σημείωσαν και οι Γερμανοί επισκέπτες των νησιών, όπως διαφαίνεται στα φετινά συνολικά στατιστικά στοιχεία του αεροδρομίου της Σκιάθου, σύμφωνα με τα οποία 8.114 Γερμανοί αφίχθησαν φέτος αεροπορικώς, ενώ ο αντίστοιχος περσινός αριθμός ήταν 5.140 άτομα.
Σημαντική θέση στη λίστα των ένθερμων φίλων των νησιών, κατέχουν παράλληλα, η Αυστρία, η Τσεχία, η Δανία, η Ολλανδία, η Νορβηγία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, που εκδηλώνουν έμπρακτα την προτίμησή τους στις Βόρειες Σποράδες.

Σε γενικές γραμμές επαληθεύονται οι προσδοκίες επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο πεδίο του τουρισμού, οι οποίοι έκαναν ευθύς εξαρχής λόγο για αυξητική τάση στο συνολικό αριθμό των αφίξεων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου. Στο μεταξύ, έχει ήδη αρχίσει να εκδηλώνεται ενδιαφέρον για την επόμενη σεζόν, ενώ όπως επισημαίνουν τουριστικοί πράκτορες της Σκιάθου, η εξέλιξη και έκβαση της νέας σεζόν είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων, με κυρίαρχο το κλίμα σταθερότητας, σε οικονομική και πολιτική βάση.
πηγή: www.taxydromos.gr

No comments:

Post a Comment