Friday, March 17, 2017

Το σχολείο διαβάζει …το σχολείο | ξεκίνησε ο μήνας Φιλαναγνωσίας στο 1ο Δ.Σ. Σκιάθου

Από την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, ξεκίνησε η παρουσίαση σε όλους τους μαθητές του σχολείου μας, δύο έργων που εκπονήθηκαν τη σχολική χρονιά 2014-2015 από τους μαθητές της τότε Τρίτης (Γ΄) τάξης και υπεύθυνες τις εκπαιδευτικούς Μαθηνού Μπραϊνώ (ΠΕ70) και Παναγιωτέλη Βασιλική (ΠΕ06), το «Εν Σκιάθω ποιώντας ποίηση» και το «Πεζο-γράφοντας».

Τα ονόματα των μαθητών που έλαβαν ενεργό μέρος για τη δημιουργία των ποιημάτων και του παραμυθιού θα τα διαβάσετε στις πρώτες σελίδες από τα  βιβλιαράκια που δημιουργήθηκαν.
Η παραπάνω δράση είναι μία δράση της σχολικής βιβλιοθήκης του σχολείου με υπεύθυνη εκπ/κό την κ. Ζιάγκα Βασιλική, για το μήνα Μάρτιο που είναι μήνας φιλαναγνωσίας και σκοπό έχει να διαβαστούν  από τους ίδιους τους  μαθητές έργα που έχουν δημιουργηθεί από μαθητές-συγγραφείς του σχολείου.
Για τον παραπάνω σκοπό ετοιμάσαμε κατάλληλα μία αίθουσα ώστε να γίνει η παρουσίαση με κάθε υπευθυνότητα και σεβασμό τόσο στους δημιουργούς όσο και στους μαθητές και στους δασκάλους που θα την παρακολουθήσουν.
Η πρώτη παρουσίαση έγινε την Τετάρτη 15 Μαρτίου στους μαθητές και τους δασκάλους της Στ΄1 και Στ΄2 τάξης.
Στην αρχή έγινε ένα καλωσόρισμα από τη Δ/ντρια του σχολείου κ. Συκιώτου Δήμητρα και κατόπιν η κ. Ζιάγκα Βασιλική παρουσίασε τους μικρούς δημιουργούς με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς που εξήγησαν πώς πραγματοποιήθηκαν τα παραπάνω έργα.
Οι μαθήτριες από την Στ΄τάξη,που είναι υπεύθυνες στη βιβλιοθήκη ανάγνωσαν από το έργο «Εν Σκιάθω ποιώντας ποίηση» τα τέσσερα ποιήματα για τις τέσσερις εποχές.Τα ποιήματα αυτά τα είχαν εμπνευστεί με τη «βοήθεια των Μουσών » και  μετά από πολλές προκαταρκτικές «ασκήσεις» οι μαθητές-δημιουργοί .
Στη συνέχεια από την εργασία «Πεζο-γράφοντας»,παρουσιάστηκε το παραμύθι «Γαλανούπολη» που έγραψε η κ. Παναγιωτέλη Βασιλική, πάνω στο οποίο βασίστηκαν οι μαθητές και έγραψαν τη «Γαλανερία» .
πηγή: www.skiathoslife.gr

No comments:

Post a Comment