Tuesday, February 21, 2012

Σε εξέλιξη το υπουργικό συμβούλιο

Λίγα λεπτά μετά τις 19:00 ξεκίνησε η έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Κατά την εισήγησή του, ο κ. Παπαδήμος έκανε μία περιεκτική ανάλυση για τα στοιχεία της συμφωνίας, ενώ τόνισε ότι οι στόχοι για ολοκλήρωση του PSI και την εξασφάλιση της νέας δανειακής σύμβασης επετεύχθησαν ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και σκληρή δουλειά.

«Εάν εφαρμοστεί αποτελεσματικά το νέο οικονομικό πρόγραμμα θα ξεπεράσουμε την κρίση και από το 2013 θα αρχίσει η ανάπτυξη», ανέφερε ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε τις αποφάσεις ως καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της χώρας. Τόνισε ότι έχουν ώς αποτέλεσμα να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη της διεθνούς κοινότητας προς τη χώρα μας.

Όσον αφορά στο PSI, το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει τις Ρήτρες Συλλογικής Δράσης (CACs) για την ανταλλαγή των ομολόγων και το σχετικό νομικό πλαίσιο κατατίθεται «σήμερα, το πολύ μέχρι αύριο στη Βουλή». Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η δημόσια προσφορά για την ανταλλαγή των ομολόγων, η συμμετοχή της οποίας θα ολοκληρωθεί έως τις 9 Μαρτίου. 

Στις 12 Μαρτίου έχει προγραμματισθεί η ανταλλαγή των ομολόγων. 

Το υπουργικό συμβούλιο βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου


source: zougla.gr

No comments:

Post a Comment