Tuesday, February 21, 2012

ΣΚΑΕΙ ΤΩΡΑ: Η συνέντευξη τύπου του Ευάγγελου Βενιζέλο


Συνέντευξη τύπου δίνει ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος για το Eurogroup. 


«Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που δίνει στην χώρα μια νέα ευκαιρία» δήλωσε χαρακτηριστικά.  Πρόσθεσε δε πως απαιτείται δουλειά, δουλειά, δουλειά.
"Τι θα συνέβαινε σήμερα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, στα εισοδήματα και τις περιουσίες των Ελλήνων πολιτών, τι προοπτικές θα υπήρχαν σήμερα για τους μισθούς, τις συντάξεις, τα εισοδήματα, τις περιουσίες, τις θέσεις απασχόλησης και τι επίπτωση θα υπήρχε στο νόμισμα μας, το ευρώ. Τι επίπτωση θα υπήρχε διεθνώς;"

"Πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας μία έκθεση του IIF για τις επιπτώσεις μιας ατυχούς εξέλιξης...που αποτιμούσε με επιεική τρόπο τις επιπτώσεις σε επίπεδα ανώτερα του ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ και παρουσίαζε τις επιπτώσεις όχι μόνο στην χρηματοοικονομική σφαίρα, αλλά και στην σφαίρα της πραγματικής οικονομίας".

"Αυτό το εφιαλτικό σενάριο αποφεύχθηκε" τόνσιε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. 
Για το μηχανισμό παρακολούθησης ο Βενιζέλος δήλωσε πως σέβεται την θεσμική ισοτιμία της Ελλάδας.
Αφαιρέσαμε από τις πλάτες του ελληνικού λαού 107 δισ. ευρώ διαχρονικού βάρους, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος, μετά από δύσκολες προσπάθειες και έχουμε την έγκριση του νέου προγράμματος στήριξης των 130 δισ. ευρώ. Επιπλέον έχουμε τη δέσμευση των εταίρων πως θα μας στηρίξουν και μετά το πρόγραμμα και μέχρι η Ελλάδα να βγει στις αγορές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών η ετήσια εξοικονόμηση για την χώρα μας είναι 3 δισ. ευρώ από τη συμφωνία που πάρθηκε στο Eurogroup και τόνισε «αναρωτιέμαι τι θα συνέβαινε σήμερα στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, εάν δεν είχαμε καταλήξει σε μία νέα δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα».
Επίσης τόνισε ότι θα κατατεθεί σήμερα κατεπείγον σχέδιο νόμου για PSI και προαπαιτούμενες ενέργειες και ότι όλα αυτά θα έχουν ψηφιστεί μέχρι και 29 Φεβρουαρίου.
«Αυτά που έγιναν στις Βρυξέλλες αποτελούν τη βάση ενός σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.
source: www.newsbomb.gr

No comments:

Post a Comment