Monday, August 27, 2012

Οι αγροτοσυνδικαλιστές έχασαν τον ύπνο τους



Γαλάζιο μπαϊράκι σήκωσαν απέναντι στην κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά γνωστοί αγροτοσυνδικαλιστές-συνεταιριστές που πρόσκεινται στη ΝΔ, αντιδρώντας στις απανωτές διώξεις νυν και πρώην προέδρων των ΕΑΣ για τα τεράστια χρέη των συνεταιριστικών οργανώσεων και κυρίως αυτών προς το ελληνικό Δημόσιο.

Υποστηρίζουν ακόμη ότι διαπιστώνεται τελευταία και μπλοκάρισμα προσωπικών τους τραπεζικών λογαριασμών....

Στη συνάντηση που πραγματοποίησαν μεσοβδόμαδα στον Βόλο με προκάλυμμα την αναμόρφωση του συνεταιριστικού κινήματος και με τη συμμετοχή 25 ΕΑΣ αποκλειστικό θέμα ήταν πώς θα αντιμετωπίσουν τις διώξεις για τα χρέη των Ενώσεων, ενώ ο Θ. Κοκκινούλης, που είχε αποσυρθεί από το προσκήνιο εδώ και αρκετό καιρό, έδωσε το παρόν για να στείλει καυστικά μηνύματα στον ίδιο τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά.

Ήδη δύο άνθρωποί του που τον διαδέχθηκαν διαδοχικά στην προεδρία της ΕΑΣ Λάρισας-Αγιάς-Τυρνάβου από τον Σεπτέμβριο του 2010 και μετά, έχουν συλληφθεί και έχουν οδηγηθεί στο αυτόφωρο, ενώ εκφράζονται βάσιμοι φόβοι ότι την ίδια τύχη θα έχει σύντομα και ο ίδιος, ο οποίος ωστόσο υποστηρίζει ότι όταν αποχώρησε από την ΕΑΣ δεν είχε αφήσει οφειλές προς το Δημόσιο. Μάλιστα λόγω του μεγάλου ύψους των χρεών, με την υπόθεση ασχολείται η ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων που έχει έδρα την Αθήνα.

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Μάιο ο Θ. Κοκκινούλης είχε οδηγηθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά από μήνυση της ΑΤΕ, καθώς δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα σε δανειακή σύμβαση της τράπεζας με την Ένωση. Ο εισαγγελέας ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία, όρισε μάλιστα έναν λογιστή και έναν υπάλληλο της ΔΟΥ και η υπόθεση θα επανεξεταστεί τον Δεκέμβριο.

Την ίδια ώρα το κλίμα στη Συγγρού φέρεται ότι είναι βαρύ για τον άλλοτε «στρατηγό» των αγροτών του Θεσσαλικού Κάμπου, αφού τα 60 εκατ. των χρεών της ΕΑΣ Λάρισας αποτελούν ένα ιλιγγιώδες ποσό. Το περίφημο εμπορικό κέντρο GAEA Life Style Center, επιλογή του Θ. Κοκκινούλη, εξελίχθηκε σε ένα αποτυχημένο δαπανηρό εγχείρημα και σήμερα έχει καταλήξει σχεδόν ένα «κουφάρι», όπου από τα 57 καταστήματα συνεχίζουν να λειτουργούν ελάχιστα, τα οποία δεν ξεπερνούν τα δάχτυλα τους ενός χεριού.

Ο Θ. Κοκκινούλης ήταν από εκείνους που στη μάχη της διαδοχής στη ΝΔ είχε στηρίξει τον Α. Σαμαρά, όμως ο τελευταίος μετά τις τελευταίες εξελίξεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και η πώληση της ΑΤΕ, βρέθηκε στο στόχαστρό του. Δεν περιορίστηκε να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να τηρήσει όσα είχε υποσχεθεί προεκλογικά, θυμίζοντάς του πως, όταν είχε πάει στη Λάρισα, είχε πει ότι ο ίδιος φοράει παντελόνια, υποσχόμενος ότι θα τερματίσει τέτοιες πρακτικές.

Μιλώντας υπαινικτικά είπε ότι στη Λάρισα «πως αν ήταν αρχηγός της ΝΔ η Ντόρα Μπακογιάννη, δεν θα άφηνε τους ανθρώπους της να οδηγούνται για τέτοιες παραβάσεις στα δικαστήρια»! Στο Βόλο, συνεχίζοντας τις επιθέσεις του, είπε ότι κάποιοι επεξεργάζονται σχέδιο, ώστε οι συνεταιριστές να γίνουν βορά των ΜΜΕ για να συγκαλυφθούν άλλα σοβαρότερα θέματα.

«Τους προκαλούμε να κάνουν έλεγχο και όχι να χρησιμοποιούν τους συνδικαλιστές και τα δικαστήρια για να καλύψουν τα πολιτικά σκάνδαλα» είπε.

Στο πλευρό των «γαλάζιων» για το θέμα των διώξεων βρέθηκαν και μερικοί «πράσινοι» αγροτοσυνδικαλιστές-συνεταιριστές, αφού «καίγονται» και αυτοί εξίσου για τις διώξεις, συνιστώντας κοινό μέτωπο.

Πηγή:Έθνος

No comments:

Post a Comment