Wednesday, January 7, 2015

Οι 5 νέες ταξιδιωτικές τάσεις των Ρώσων για το 2015

Η μηχανή αναζήτησης Μomondo δημοσιοποίησε έρευνα με τις 5 νέες ταξιδιωτικές τάσεις των Ρώσων για το 2015

1. Η επιθυμία για ανεξάρτητα ταξίδια
Η οικονομική κρίση και η χρεοκοπία πολλών μεγάλων εταιρειών επηρέασε το σύνολο της ρωσικής τουριστικής βιομηχανίας. Αλλά ακόμη και σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, μια πλήρης απόρριψη των Ρώσων να ταξιδέψουν θεωρείται απίθανη. Σύμφωνα με  της έρευνας Momondo με δείγμα  1.000 Ρώσους, το κόστος του ταξιδιού, σε συνδυασμό με την απόκτηση ηλεκτρονικών, βρίσκονται στη δεύτερη προτεραιότητα των Ρώσων μετά τα ρούχα και τα παπούτσια. Οι Ρώσοι εμφανίζουν μία τάση για ανεξάρτητες αγορές αεροπορικών εισιτηρίων και κρατήσεις ξενοδοχείων απευθείας. Η  τάση αυτή επιβεβαιώνεται από και τα στατιστικά στοιχεία της μηχανής αναζήτησης. Έτσι, φέτος ο αριθμός των αναζητήσεων σε   Αττάλεια, Χουργκάντα και Σαρμ ελ-Σέιχ έχει αυξηθεί σημαντικά σε σύγκριση με το 2014 κατά 131%, 209% και 164%, αντίστοιχα. Προφανώς, οι τουρίστες που τα τελευταία χρόνια είχαν χρησιμοποιήσει υπηρεσίες των ταξιδιωτικών γραφείων, τώρα προτιμούν τις απευθείας κρατήσεις στους ήδη γνωστούς προορισμούς.
2. Η επιθυμία να μειωθεί το κόστος του ταξιδιού
Όλες οι αποφάσεις σχετικά με την επιλογή των προορισμών και τις κρατήσεις σχετίζονται με το κόστος του ταξιδιού. Οι τουρίστες είναι και πάλι έτοιμοι να πετάξουν με αρκετές συνδέσεις ή όχι πολύ άνετα με νυχτερινές πτήσεις, εάν το κόστος των εισιτηρίων είναι σημαντικά φθηνότερο. Επίσης, τώρα είναι περισσότερο επικεντρωμένοι οι τουρίστες στην τιμή του δωματίου και σε επιλογές οικονομικών καταλυμάτων: διαμερίσματα ή ξενώνες.  Πριν τη κρίση οι Ρώσοι έκλειναν τα εισιτήρια κατά μέσο όρο 67 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 3 μηνών μειώθηκε ο χρόνος στις 55 ημέρες. Και κυρίως για διεθνή δρομολόγια. Αυτό σημαίνει ότι οι Ρώσοι είναι πλέον πιο προσεκτικοί στον σχεδιασμό των μελλοντικών τους ταξιδιών στο εξωτερικό.
3. Οι ακριβοί ευρωπαϊκοί προορισμοί χάνουν μερίδιο   
Όσο για τους δημοφιλείς προορισμούς, οι Ρώσοι φαίνεται ότι αφήνουν σταδιακά τις ακριβές ευρωπαϊκές πόλεις. Έτσι, το 2014, άρχισε να παρακμάζει το ενδιαφέρον για το  Παρίσι (-43%), για τη Ρώμη (- 32%), για το Βερολίνο (-27%), για τη Βαρκελώνη (- 23%). Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το 2013 η τάση ήταν εντελώς διαφορετική. Το ενδιαφέρον για τις  ευρωπαϊκές πρωτεύουσες  ήταν μεγάλο με το Παρίσι τη  Ρώμη το  Βερολίνο και τη Βαρκελώνη να απολαμβάνουν διψήφια ποσοστά αύξησης και σημαντικά μερίδια της αγοράς.
4. Ο επαναπροσδιορισμός των τουριστικών προορισμών- Ηγέτης η Ασία
Η ανάλυση των ερωτημάτων αναζήτησης αποκάλυψε επίσης τις αλλαγές στις προτιμήσεις των Ρώσων, όταν πρόκειται για την επιλογή των προορισμών για ταξίδια. Στην πρώτη θέση παραμένει η Ταϊλάνδη (Μπανγκόκ και Πουκέτ). Η δυναμική της αύξησης αποτυπώνεται στη ζήτηση για το 2013, 75% και 110% για Μπανγκόκ και Πουκέτ, αντίστοιχα, και για το 2014 , 13% και 47%.
Σύμφωνα με τη Μοmondo, είναι πιθανό η δημοτικότητά τους στους Ρώσους τουρίστες να συνεχίσει να αυξάνεται. Οι χώρες της Ασίας, προσθέτει, σε σχέση με τις ευρωπαϊκές πόλεις έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα: χαμηλές τιμές για τα αγαθά και τις υπηρεσίες, και το νόμισμά τους είναι πιο ελκυστικό για την αλλαγή από ρούβλια. Επίσης, έχουν ζεστό κλίμα όλο το χρόνο και υπάρχουν διευκολύνσεις σε σχέση με τις θεωρήσεις.  Άλλες χώρες που πληρούν αυτά τα κριτήρια είναι το Βιετνάμ, η Κίνα και η Ινδία.
5. Ο επαναπροσδιορισμός των τουριστικών προορισμών: Η Ρωσία και οι χώρες της ΚΑΚ γίνονται πιο ελκυστικές  
Από την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων σχετικά με τους προορισμούς, η Momondo κατέγραψε  8,5 εκατ. αναζητήσεις το 2013 και το 2014 για πτήσεις στο εσωτερικό της Ρωσίας. Το πιο ισχυρό άλμα συνέβη το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, οπότε η ζήτηση για πτήσεις στη Ρωσία αυξήθηκε  κατά 39,4% και 47,1%, αντίστοιχα. Για παράδειγμα η Συμφερόπολη έχει εισέλθει στην πρώτη δεκάδα έγκαιρων κρατήσεων για το 2015. Μεγάλες αυξήσεις παρατηρούνται και σε άλλες πόλεις όπως στην Ανάπα, Ροστόφ, Σαμάρα κ.α.
Πηγή : http://www.tornosnews.gr/

No comments:

Post a Comment