Wednesday, September 5, 2012

Περικόπτει τη Ν. Αγχίαλο η «Air Berlin»;





Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί Περιφέρεια Θεσσαλίας, Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας και τουριστικοί πράκτορες στη Θεσσαλία και στη Γερμανία, μετά τις πληροφορίες ότι η αεροπορική εταιρία της Γερμανίας Air Berlin, προχωράει σε περικοπές δρομολογίων, μεταξύ των οποίων και αυτό προς το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου, για το 2013. 
Την πληροφορία γνωστοποίησε στη διάρκεια της διαβούλευσης για το επιχειρησιακό σχέδιο, που έγινε στο Δημαρχείο Βόλου, σήμερα το μεσημέρι, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Κώστας Λεβέντης, μετά από πληροφόρηση που είχε από τουριστικούς πράκτορες. 
Η εταιρία συνδέει τη Ν. Αγχίαλο με προορισμούς της Γερμανίας (Νυρεμβέργη, Βερολίνο, Ντίσελντορφ, Αμβούργο) και της Βιέννης με την Ελλάδα και είναι η πρώτη μεγάλη εταιρία που είχε συνδεθεί το 2008 με το αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδας. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων ήδη έχει ενημερωθεί ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός για να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες ενώ πιέσεις θ’ ασκήσουν και τουριστικοί πράκτορες που διακινούν Γερμανούς τουρίστες στην Ελλάδα. Ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που του έδωσε ο αερολιμενάρχης Ν. Αγχιάλου κ. Ευσταθίου, φέτος υπήρξε μείωση στην διακίνηση επιβατών της συγκεκριμένης εταιρείας, και το ποσοστό πληρότητας των πτήσεων κυμάνθηκε στο 70-75% κατά μέσο όρο έναντι 80-85% πέρυσι. 
«Αυτό που προσπαθούμε είναι να διαμορφώσουμε μία εναλλακτική πρόταση ώστε αντί για τη Νυρεμβέργη να προτείνουμε ως πύλη εισόδου τη Βιέννη με τις ανάλογες βέβαια διασυνδέσεις με Βερολίνο, Μόναχο κλπ. Εκτιμώ ότι έχουμε πιθανότητες να πείσουμε την εταιρεία. Ευτυχώς έγκαιρα πληροφορηθήκαμε το σχεδιασμό, καθώς επίσημα τα δρομολόγια ανακοινώνονται μέσα στο Νοέμβριο του 2012» επισήμανε ο κ. Λεβέντης.
Σε ανακοίνωση της η Ένωση Ξενοδόχων τονίζει ότι οι περυσινές πληρότητες ξεπερνούσαν το 80% παρά τις υψηλές τιμολογιακές πολιτικές. Σε πολλές περιπτώσεις το κόστος ενός μεμονωμένου εισιτηρίου ήταν άνω των € 400 παρά το γεγονός ότι η Air Berlin θεωρείται low cost εταιρία, αναφέρει η Ένωση Ξενοδόχων. 
Στην ανακοίνωση των ξενοδόχων τονίζεται ότι φέτος, όπως σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, λόγω της δυσχερής οικονομικής κατάστασης, έτσι και σε αυτή, σημειώθηκε μείωση από τη γερμανική αγορά σε εισερχόμενο τουρισμό της τάξης του 10-15% και κατ’ επέκταση όπως προέκυψε από τα στοιχεία του αερολιμενάρχη, Κώστα Ευσταθίου, ο μέσος όρος στις πληρότητες της συγκεκριμένης εταιρείας φέτος ήταν 70-75% σε σχέση με το 80-85% της προηγούμενης χρονιάς. 
Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας θεωρεί στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ότι έγκαιρη τυχόν παρέμβαση που θα αποφασιστεί θα παίξει σημαντικό ρόλο σε εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Air Berlin προκειμένου να μην αποκοπεί η Θεσσαλία από την Κεντρική Ευρώπη προτρέποντας την αεροπορική εταιρεία να χρησιμοποιήσει εναλλακτικές λύσεις (εναλλακτικά αεροδρόμια π.χ. Βιέννης) για πρόσβαση στη Θεσσαλία.
«Ήδη με το δίκτυο συνεργατών μας που έχουμε ως ξενοδόχοι στο εξωτερικό είμαστε σε αυτή την κατεύθυνση ενώ αντίστοιχη πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός», τονίζει η Ένωση Ξενοδόχων.

No comments:

Post a Comment